IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Konigseder Dodge Caliber – австрийски тюнинг

Австрийската тюнингова фирма Königseder доработи американския Dodge Caliber. Резултатът е доста интересен.

Konigseder Dodge Caliber – австрийски тюнинг
Освен промени в каросерията, доработки са направени и на дизеловият двигател с обем 2.0 литра. 


Тюнинговата фирма Königseder представяме за първи път в Automedia.bg, но тя е с доста големи традиции и популярност не само в Австрия. 

Доработения Dodge Caliber има нова маска, променена предна броня с интегриран спойлер в долния край. Новата предница придава още по-агресивен вид на Caliber. 

В задната част на автомобила има също нов спойлер, праговете са по-широки. Напълно преработената ауспухова система завършва с хромирани накрайници, разположени нетрадиционно отстрани над задните колела. 

Окачването също е променено, като е станало доста по-твърдо. Амортисьорите са на фирмата KW Automotive. Пътният просвет също е намален с 30 мм. Джантите са с размер 20 цола, гумите са на Hankook, модел K104, с размери 245/35 ZR20. 

Дизеловият двигател с обем 2.0 литра е с нов софтуеър, което е позволило максималната мощност да се повиши до 129 kW (175 k.с.), което е с 35 к.с. повече от серийната версия на Dodge Caliber.
0 от 500