IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща

Daimler демонстрира пасивната безопасност на най-малката си кола (Видео)

Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща

Може ли компактен градски автомобил да бъде сигурен колкото луксозна лимузина от най-висок клас? На този въпрос отговаря германският концерн Daimler, който проведе краш-тест между най-малката и най-голямата си кола. 
Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща
От едната страна е представеният през миналата седмица Smart ForTwo, а от другата - новото поколение Mercedes S-Class. Челният сблъсък се осъществява със скорост 50 км/час, като покритието на предните части на автомобилите е 50%.

Резултатът от изпитанието определено изненадва. Двуместният автомобил се представя повече от добре, като дори вратите му се отварят с лекота, което е знак, че пътническата клетка е останала невредима. Мъникът разполага със специални деформируеми зони, които абсорбират силата на удара, за да намалят пораженията върху пасажерите в колата.
Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща
Новият Smart ForTwo все още не е преминал през краш-тестовете на Euro NCAP, но през 2007 година старото му поколение заслужи достойните за този клас четири звездички.

"Новият Smart ForTwo е създаден по същите високи стандарти, които са заложени и в новите S- и C-Class. Той отговаря на най-високите изисквания за безопасност, като в някои отношения дори ги надхвърля значително", сочи официалната информация от Daimler.
Smart ForTwo и Mercedes S-Class в челна среща
Представеният през миналата седмица двуместен автомобил предлага избор от 1.0-литров бензинов двигател със 71 к.с. и 0.9-литров с турбо и мощност 90 к.с. Предстои и пускането на базов бензинов мотор с мощност от около 60 к.с.

 



Снимки: Daimler

Тагове: smart fortwo
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ти погледна ли първо японците от колко години имат коли в този клас,че се изказваш така смело.Знаеш ли,че Япония е водеща в производството на такъв тип автомобили от много години,още когато баща ти не е бил заплануван!Направо нямам думи какви неуки *** коментират тук.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    сега и да не кажете че смарта произведен през 2006 е по модел на иноваторите на тойота от 2009 ако е така значи немците имат машина на времето (което ги прави ДОСТА по-високо технологични) или имат страшна врачка :D
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    ако смарта беше толкова зле щеше ли да е пълно със смарт коли поднаем из цяла европалично съм виждал из виена как по улиците има толкова много смартове почти както в холандия са колелата под наемна тази така наречена задна седалка на IQ хората и казват багажник защото човек не може да седне а нормален багажник липсва
  • #7
    9 rate up comment 4 rate down comment
    западния чичка ( преди 9 години )
    IQ е най-малоумния автомобил някога правен. Затова и го спряха от производство. Изключително скъп, не предлага нищо повече от смарт, на "задния ред" може да седнат само деца до 10 години или китайци. Ама китайците искат лукс и тойота е аут. Смарт е освен това единствения автомобил който може да се паркира напречно, много често се прави в западните мегаполиси. Да не говорим че на запад хората имат възможности, така че ако смешния IQ беше по-добър щеше да се продава, а не да го спрът от продажба..
  • #6
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Хахаха смешкоооо,Тойота били видели от Смарт!?!?!Ти наистина ли си вярваш?Я ги сравни двете и ще видиш че по който и да е показател IQ е много по-автомобил от Смарта.Да не говорим,че Смарт са едни от най-НЕНАДЕЖДНИТЕ автомобили правени някога.А като ти изгори лампата на фара или мигача знаеш ли какво правиш?Отиваш до сервиза,зада ти махнат ламарините и да ти сменят изгорялата лампа.А сега тези Рена с емблема на Смарт на двойна цена знаеш ли отново колко ще са надеждни!Ха познай!
  • #5
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    както обикновено тойота да не видят нещо - вадят иновацията 3 години след европейците и твърдят че е по-добра след като някой вече им е намерил всички проблеми и е решил повечетоa iq е по безопасно защото е 30 см по-дълго и има повече къде да се смачка
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Теста се провежда със скорост 50км/ч. Челните удари при Euro NCAP са с 64км/ч. тогава вече резултатите ще са по други.
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    до: първия ( преди 9 години )
    Само да те светна, че Тойота АйКю е с 5 звезди от теста, а Смарта е с 4. Така, че ако говорим за еталон в този клас, то той е Тойота.
  • #2
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Рено и те са известни с безопаснтостта, а новият Смарт е на платформата на Туинго. В това отношение и двете марки са на равно.
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    смарта винаги е бил еталон за безопасност в класа сине че има много конглокенти