IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mini ще има и версия SUV/кросоувър

BMW преговаря с Magna International за производството на нова SUV/кросоувър версия на Mini.

Mini ще има и версия SUV/кросоувър
Очакванията са това да бъде Mini Colorado. Плановете са от новия модел да бъдат произвеждани по 65 хиляди автомобили годишно от Magna Steyr в завода на фирмата в Австрия. 

BMW са принудени да търсят външен изпълнител за своя проект, защото заводът на Mini в Оксфорд вече работи на пълен капацитет, а търсенето продължава да расте. И в момента BMW и Magna имат сътрудничество, като Magna произвежда SUV модела Х3. В същото време вече се знае, че новото поколение на Х3 няма да се произвежда от Magna, защото производството ще се пренесе в завода на BMW в Южна Каролина, САЩ. 


Така в завода на Magna Steyr в Австрия ще се освободят нужните на BMW и Mini мощности, пише вестник Globe and Mail. 

Новият модел на Mini ще бъде произвеждан на базата на платформата с удължена колесна база на Mini Clubman. Автомобилът ще има повишен пътен просвет и предаване 4х4 AWD. 




През миналата година вицепрезидентът на Mini, Кей Зеглер (Kay Segler) разкри план за производството на пет нови версии на Mini до края на това десетилетие. 

Mini Colorado е част от този план.
0 от 500