IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen тества новото Scirocco

Volkswagen започна изпитанията на първите прототипи на новия хечбек с три врати, който се приема за ново поколение на произвеждания през 80-те и 90-те години на миналия век Scirocco.

Volkswagen тества новото Scirocco
Новият спортен автомобил ще се появи в дилърските центрове на групата през идната година. Автомобилът ще бъде произвеждан на базата на концепцията на VW Iroc. 


Неофициалните снимки са направени по време на тестовете в Калифорния. Добрата маскировка прави трудно различаването на отделни части от новия автомобил, но все пак може да се определи, че като цяло е запазена стилистиката на концепцията – огромна решетка на радиатора, удължен капак на мотора, характерен силует на покрива. 


Най-вероятно серийната версия на новото поколение на Scirocco ще бъде произвеждана на платформата на Golf V. Платформата все пак ще бъде променена, защото дължината на Scirocco ще бъде с 36 мм, а широчината с 41 мм, по-голяма от тази на Golf. 

VW Scirocco ще предложи много голяма гама от дизелови и бензинови двигатели с мощност варираща от 140 до 210 к.с. Сред тях ще има и два турбодизелови агрегати от най-ново поколение. 

Новото поколение на Scirocco ще се произвежда в завода на VW в Португалия, където се произвеждат и VW Eos, VW Sharan и Seat Alhambra. 

Междувременно се разбра, че Volkswagen ще предложи на пазара в САЩ нов автомобил, който ще бъде произвеждан в Китай. Информационната агенция Reuters съобщава, че моделът ще бъде съвсем нов, разработван от смесеното предприятие на Volkswagen и Shanghai Auto. 

Предположенията са, че това ще бъде седан от среден клас, който ще замени произвеждания сега в Китай Passat Lingyu.
0 от 500