IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Smart разкри новите ForTwo и ForFour

Компактните модели ще бъдат представени след няколко дни

Smart разкри новите ForTwo и ForFour

Компанията Smart, която е част от концерна Daimler, разкри първите официални данни за новите поколения ForTwo и ForFour. Моделите трябва да бъдат официално представени в средата на юли, а продажбите им да стартират преди края на лятото.




От разпространеното видео става ясно, че новите ForTwo и ForFour ще представляват еволюция на сегашните им генерации. В същото време обаче дуото ще бъде изцяло нов продукт. За създаването на машините е използвана основата новото Twingo, като част от сътрудничеството на Daimler с Renault. Около 70% от компонентите на новите ForTwo и ForFour ще бъдат аналогични с тези при Twingo.

Гамата от двигатели също ще бъде заета от компактната кола на Renault, което означава, че можем да очакваме 1.0-литров атмосферен и 0.9-литров трубо двигатели с три цилиндъра. На по-късен етап трябва да се появи напълно електрически вариант, както и версия на Brabus.

Вече се знае, че новото поколение ForTwo ще бъде с около 100 мм. по-широко, а дължината му ще остане непроменена. По-големи промени ще има при ForFour, чиято дължина ще бъде редуцирана с 252 мм. И двата модела ще разчитат на задно задвижване, като ще се оборудват стандартно с 5-степенна ръчна скоростна кутия. Срещу доплащане ще се предлага автоматична трансмисия с два съединителя и 6 степени.

Всички подробности трябва да бъдат разкрити на 16-ти юли, когато новите ForTwo и ForFour ще бъдат представени. На пазара автомобилите ще бъдат налични още преди края на лятото.

Тагове: smart fortwo smart forfour
0 от 500