IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti пуска два компактни модела

Хечбекът Q30 и кросовърът QX30 се качват на поточните линии през 2015 г.

Infiniti пуска два компактни модела

Японският производител на луксозни автомобили Infiniti ще пусне на пазара два нови модела през 2015 година. Това ще бъдат най-компактните автомобили на марката - хечбекът Q30 и кросовърът QX30.
Infiniti пуска два компактни модела
Концепцията Q30, с която Infiniti представи своя бъдещ хечбек. Снимка: Infiniti

Информацията за новите модели разкри лично вицепрезидентът на компанията Анди Палмър в своя Twitter акаунт. От съобщението му става ясно, че моделите са получили зелена светлина за производство от Йохан де Нисшен, президент на Infiniti.

Кросовърът QX30 ще се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, Великобритания. Той ще се качи на поточните линии през 2015 година, за когато е насрочена премиерата на вече одобрения за производство хечбек Q30.

Анди Палмър уточни също така, че кросовърът QX30 няма да бъде копие на Nissan Juke. Моделът вероятно ще използва същата платформа, но на практика ще бъде съвършено различен автомобил. Такъв клонинг на Juke производителят на луксозни автомобили ще пусне на пазара в Китай.

Към момента липсва информация за двигателите и задвижването на бъдещия модел, но се очаква той предлага както предно, така и 4х4 задвижване.

Тагове: infiniti q30 infiniti qx30
0 от 500
  • #9
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Шимпанзела Горилова ( преди 9 години )
    На моя ЕХ37 му дрънкаше резервоара, но едно е колата да ти даде дефект в някакъв бутон ( това влиза в класацията ) и друго е да ти се скапе балансиращ вал на мотора точно след като е излезнал от гаранция... В тия скапани класации пишат за дефекти, но самите дефекти не са класифицирани по важност ! И още нещо доста от "Мотор на годината" Са съдени заради неотстраними дефекти ( BMW 3.0 TwinTurbo, Mercedes V6 )
  • #8
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Жътваря ( преди 9 години )
    Какво значи да ги няма в класацията ? Тези класации са СУПЕР измислени и платени, нямат почти никаква стойност. Дадена марка коли се потреблява от определен тип хор. Пенсионер с тойота не кара като 20 годишен *** хондата си. Всички автомобили имат някакви качества и недостатъци, и според вкуса и разбиранията човек избира, стига с тия сравнения и класации абсурдно е
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    фермера ( преди 9 години )
    Въпреки че Инфините ги няма в класацията,предоставянето на заместваш автомобил от Витоша Ауто по време на гаранцията я обезмисля.За мен е без значение колко дена ще ми ремонтират автомобила когато са ми докарали заместващ.Случи ми се два пъти по време на гаранцията и още два пъти ми предоставиха автомобил след леки ПТП-та, въпреки че не бяха длъжни да го правят.Но и това май е със рекламна цел, защото ми даваха хибрид и едвам ли някога ще си купя пак дизел :)
  • #6
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Първото място в класирането за качество на продукцията на Hyundai-Кia в изследването за тази година на J.D. Power - 2014 Initial Quality Study, определено е крайпътен камък за корейския автопроизводител, който в началото на пътя си определено имаше сериозни проблеми в това направление. Новият премиум модел Hyundai Genesis още с появата си се нареди сред победителите по класове, допълвайки победите на всичките модели на Hyundai-Kia по класове до цели пет. Интересно ще е да видим, дали след сериозната моделна подмяна по гамите на двете марки за 2015-а година, те ще успеят да запазят позициите си и догодина. Новата Sonata модел 2015-а година е вече в продажба, следващите модели "реколта" 2015-а ще бъдат оборудвани с функцията Apple CarPlay, която ще ги направи първите на пазара, предлагани от голям автопроизводител с подобно нещо. Според специалния екип на Hyundai, отговорен за качеството, стремежът за упростяване на практическия инфотеймънт в колите е сред основните фактори за успеха на марките в тазгодишното класиране. Ключова за това е била концентрацията на усилията за намаляване объркаността на водачите в управлението на автомобилната навигация, видео, подобрените микрофони, лесното блутут свързване.Резултататите на изследването 2014 Initial Quality Study се базират на допитване до над 86 000 купувачи или лизинг-купувачи на нови коли модел 2014-а точно 90 дни след придобиването им. Качественият показател отбелязва броят проблеми на 100 автомобила, като по-ниският резултат отбелязва и по-високото качество. Hyundai има показател от 94, което е намаление на точките с 12, докато този на KIA си остава 106, което е пък с 10 точки по-добро от средното за автомобилната индустрия. Hyundai Accent, Elantra и Genesis, Kia Cadenza и Sportage пък са победители в своите категории. Това е само с една победа по-малко от шестте на General Motors. Ето и основното от изследването: Toyota Motor Corp. е на второ място, следвана от миналогодишния победител GM. Porsche Panamera, победител в голямата категория премиум е и индивидуален победител в изследването с постижение от 62 проблема на 100 коли. Hyundai Accent, с 65 проблема е втори, трета е Mazda2 с 66, четвърти Chevrolet Silverado HD с 68. Hyundai е третата марка победител извън премиум категорията за последните 10 години. Четири марки - Porsche /74 т./, Mercedes-Benz /115/, Lexus /92/ и Honda /108/ са с показател над средния за индустрията за пета поредна година.
  • #5
    8 rate up comment 19 rate down comment
    авторски правист ( преди 9 години )
    Ейййй, веднага изкопираха новите Мерцедеси!Никога нищо свое тез азиатци, само дебнат да крадат.
  • #4
    14 rate up comment 13 rate down comment
    ДухаЛапа ЛюбоKypoBa ( преди 9 години )
    Infiniti е страхотен автомобил със силна идентичност, макар и слабо познат е доста по разпространен от *** на лексус, и съответно е много по удобен за поддръжка и обслужване. А като динамика е нещо средно между бенц и бмв. Докато лексус е просто тромав ***
  • #3
    18 rate up comment 13 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Въпреки, че натруфения азиатски дизайн не ми е по вкуса - infiniti са доста прилични заедно с някои Mazda модели.Без значение, че ползват двг и ск. кутии на MB - хубаво е да има разнообразие поне в каросериите.Дано обаче джипката да е наистина "съвършено различен автомобил" защото Juke е страдание за окото.
  • #2
    4 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    A-Klasse
  • #1
    2 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Кола за български сноби.