IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

C4 Cactus показва бъдещето на Citroen

Френската марка постепенно се връща към корените си

C4 Cactus показва бъдещето на Citroen

Новият проект на компанията Citroen – моделът C4 Cactus, не е просто един достъпен автомобил. Това е манифестът, под който ще се развива френският производител през следващите години, твърди експертът Денис Шемул от компанията IHS Automotive, цитиран от различни европейски издания.
C4 Cactus показва бъдещето на Citroen
Според него в следващите месеци Citroen постепенно ще започне да се преустройва в далеч по-достъпна марка, която най-после да започне да носи печалба на концерна PSA. И основното, на което ще се залага, ще бъде евтиното производство.
C4 Cactus показва бъдещето на Citroen
Благодарение на дизайна си Citroen C4 Cactus връща компанията към нейните корени, като донякъде напомня на легендарния 2CV, произвеждан през периода 1948-1990 г. Той залага на същия аскетичен стил и е ориентиран към масовата публика. Това потвърди и един от шефовете на компанията Пиер Монферини, според когото моделът е предназначен към клиентите, търсещи достъпни като цена автомобили.
C4 Cactus показва бъдещето на Citroen
Същото потвърди и шефът на концерна PSA Peugeot-Citroen Карлос Таварес, който има намерение да раздели марката на две. Citroen ще предлага по-евтините модели, докато линията DS ще заложи на ексклузивността и разкоша. В същото време другата основна марка на алианса – Peugeot, ще остане вярна на себе си и ще заеме мястото по средата.
C4 Cactus показва бъдещето на Citroen
Именно цената обаче е основният проблем, с който ще трябва да се справи C4 Cactus. Дори базовата версия на модела е по-скъпа от Dacia Duster, което показва, че в Citroen няма как да се борят с румънската марка. А двата автомобила са доста сходни като качества и оборудване.

Засега експертите са разделени в мненията си относно бъдещето на модела. Според едни той може да се превърне в бестселър, но според други ще бъде пълен провал. Всички обаче са категорични, че с този автомобил Citroen поема сериозен риск, тъй като няма ясното към каква точно целева аудитория е предназначен.
C4 Cactus показва бъдещето на Citroen
В компанията обаче са оптимисти и се надяват да продават между 50 000 и 100 000 бройки от Cactus годишно. Моделът вече се предлага от дилърите на Citroen в Европа.

Снимки: Citroen

0 от 500
  • #9
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    В БГ Батките признават само 6.3 m5 и някоя матова А8-ца. Голфа го купуваме за дядо ни на село.
  • #8
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Лападуха КypoЛюбова ( преди 9 години )
    Не е нужен експерт за да видиш бъдещето на това недоразумение, историята го показва, всякакви акива залитания не се нравят на широк кръг от хора, обикновено подобни возила печелят голяма симпатия на тесен кръг потребители и ненавист на мнозинството. Такива коли са практически лишени от вторичен пазар, а първичния е много тесен. Наскоро видях едни мини ван на ситроен С4 последния модел изглеждаше страхотно и си казах брей тръгнали са на прав път, с това уви...
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    L. ( преди 9 години )
    Този кактус го дъвчат вече седма година. Ферментира на текила даже. Не се прави така! А като корейците - изваждат новия модел и докато размислиш да се откажеш, половината град си накупил, че и тебе навили.
  • #6
    5 rate up comment 8 rate down comment
    голф бате ( преди 9 години )
    Лошо бъдеще ни очаква......добре, че не ги купуват нормалните хора
  • #5
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 9 години )
    Браво на франсетата.Дизайна им става все по-интригуващ а и качеството им доста се повиши последните години
  • #4
    15 rate up comment 1 rate down comment
    До Бай Иван трети ( преди 9 години )
    И що трябва една кола да е агресивна? На кой какво искаш да покажеш?
  • #3
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Бай Иван трети ( преди 9 години )
    Баси урода.....Като ще го правят грозно поне да го направят на агресивен офроудър. А това сега какво е!? Ни риба ни рак. Още един конглокент на фиат мултипла...
  • #2
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Знайко Всезнайков ( преди 9 години )
    Няза ми на новото Jeep Cherokee! Самоче още по-грозно :(
  • #1
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Харесва ми! Ако е и с прословутото окачване на Ситроен, мисля че ще стане хит. Ситроен показват, че разбират от футурология.