IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti пуска и версия Targa на Veyron

Наскоро Bugatti обяви, че повишава производството на супер модела си Veyron от 60 на 75 броя годишна. Сега става ясно, че Bugatti ще обогати модела Veyron и с версия кабриолет – Targa.

Bugatti пуска и версия Targa на Veyron
Новата версия ще бъде произведена в къса серия от само 80 автомобила, съобщава Autogesport. 


Както се вижда и от компютърния образ, Veyron Targa няма да бъде напълно открита кола. Автомобилът ще предлага подвижен покрив с дизайн близък до този на Porsche Carrera GT или Koenigsegg CCX. Veyron Targa най-вероятно ще има подвижен прозрачен покрив, който ще се съхранява извън колата, след като бъде свален. 

Предвиден е и вариант, при който времето може да изненада пътниците, тогава може да се използва подвижен мек покрив, съхраняван в багажника на автомобила. 

Кабриолетът на Veyron ще бъде с подсилен двигател и променено шаси. Свалянето на покрива няма да влоши динамиката на колата, като максималната скорост ще бъде електронно ограничена до 350 км/час. Не се дават данни каква ще бъде цената на кабриолета Bugatti Veyron Targa, но тя вероятно ще надхвърля с около 20% цената на купето.
0 от 500