IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бразилци пуснаха второто поколение на своя джип

Novo Troller T4 се задвижва от 3.2-литров дизел

Бразилци пуснаха второто поколение на своя джип

Когато през 2012 г. бразилската компания Troller, която е собственост на Ford, съвместно със студио за дизайн създаде симпатичния концепт Troller R-X, той бе приет с голямо въодушевление. Това бе интерпретация на легендарния Ford Bronco, която година по-късно получи и серийна версия. Премиерата на модела се състоя не на автосалон, както е прието, а на един от булевардите в Сао Пауло.
Бразилци пуснаха второто поколение на своя джип
Разработката на всъдехода е отнела 53 000 работни часа, а тестовете още 22 000. По време на изпитанията джипката е навъртяла над 200 000 км. Тя носи названието Novo Troller T4, като представлява еволюция на своя предшественик Troller T4. В случая обаче не става дума за фейслифт, а за напълно нов модел.

Основната промяна е в шасито на модела. Философията на предшественика е запазена, като отново се залага на композитни материали и стъклопласт. Системата за задвижване на четирите колела работи на електронен принцип, а на задния мост е разположен диференциал с повишено триене Dana Trac-Lok.
Бразилци пуснаха второто поколение на своя джип
Специално за Novo Troller T4 фирмата MWM, която е дъщерна компания на Navistar International, е предоставила 3.2-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра от семейството MaxxForce. При модела той развива 165 к.с. и 380 Нм въртящ момент, като разполага с турбокомпресор с променлива геометрия. При предишния модел скоростна кутия бе 5-степенна механична, а при новия – 6-степенна.
Бразилци пуснаха второто поколение на своя джип
Твърди се, че Novo Troller T4 има същите всъдеходни качества, които направиха предшественика му легенда в Бразилия. Машината дори спечели националния шампионат за рали-крос. Новата версия ще се произвежда в завода на компанията в Бело Оризонти, като ще излезе на пазара съвсем скоро.

Снимки: Troller

Тагове: troller novo troller t4
0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    нововнос ( преди 9 години )
    Те пък точно джипа на Тойота с най-слаби продажби копирали елементи. Но на мен ми харесва, все пак тва е джипка.
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    KLASIKA ( преди 9 години )
    Това е Митцубиши ,но е добре направен.Подозирам,че работят тайно с Японците и те взимат процент и производството е легитимно.Взиамна добра работа!