IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потребителите в САЩ откриват предимствата на дизеловото гориво

По всичко личи, че най-накрая и американския пазар започва да разбира какви са предимствата на дизеловите двигатели.

Потребителите в САЩ откриват предимствата на дизеловото гориво
Една от фирмите най-големи доставчици на системи за впръскване на дизелово гориво Siemens VDO, прогнозира, че до 2012 г. в САЩ ще се продават годишно близо 900 000 дизелови автомобили. Това е с около 45% повече от прогнозата за тази година, когато се очаква да бъдат закупени 653 000 дизелови коли. 

Според фирмата на Siemens през 2012 ще се продават около половин милион хибридни автомобили в САЩ. Макар около хибридите да се вдига голям шум, през тази година от тях ще бъдат продадени в САЩ само около 190 000 автомобили. 


Според Automotive News, сега в САЩ се продават дизелови версии само на германските луксозни седани, както и на Jeep Grand Cherokees. Повечето продавани дизели са с лекотоварните пикапи и по-големите камиони. 

От американските фирми първи от GM ще започнат да предлагат дизелови версии на повечето свои модели, като началото е с моделите на Cadillac и Saturn. От своя страна европейските и азиатски фирми изнасящи за американския пазар усетиха тенденцията на нарастващ интерес към дизеловите двигатели и доставят все повече дизелови модели. Това означава, че дизеловите двигатели ще увеличат значително своя дял сред продадените нови автомобили в САЩ в близките години.

 Новото поколение дизелови двигатели може да покаже до 30% по-ниско потребление на гориво в сравнение с еквивалентните бензинови агрегати. Много често според американските стандарти, дизеловите автомобили изминават повече мили с един галон гориво в сравнение и с хибридните автомобили.
0 от 500