IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайците разработват електромобили и хибридни версии

Китай показа своя собствена разработка на електромобили, като демонстрира малка флотилия от автобуси и коли работещи с електродвигатели.

Китайците разработват електромобили и хибридни версии
Разработката е дело на Китайската академия на науките, която обяви, че притежава патента на новите асинхронни електродвигатели. Електромоторите вече се тестват от няколко от най-големите производители на автомобили в Китай. 


Агенция Синхуа информира, че в няколко от автомобилните фирми вече се изпитват нови модели, изцяло задвижвани от електромотори. Според агенцията в Китай набира скорост и проектът за водороден автомобил, както и хибридна система, при която двигателят с вътрешно горене се включва само за да зарежда акумулаторите, както е и при системата Flex на General Motors. 

Учените от Китайската академия на науките обаче признават, че тяхната система все още изостава по характеристики от водещите световни разработки, но в същото време по правителствената програма се отделят нови средства за нейното усъвършенстване. Най-новата разработка на хибриден двигател се изпитва сега на седана Roewe 750 (на снимката).
0 от 500