IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В САЩ изразяват опасения за сигурността на пътниците в Smart

Мини колата на DaimlerChrysler – Smart, все още не се продава в САЩ, но вече има своите фенове, като 20 хиляди клиенти вече са си поръчали миниатюрния автомобил.

В САЩ изразяват опасения за сигурността на пътниците в Smart
Напоследък обаче, в специализираните медии в Америка, се появяват все повече публикации с опасения за сигурността на пътниците в малката кола. Ако за Европа с пренаселените градове и тесни улици миниколите са нещо естествено, в САЩ, където по пътищата преобладават гигантски автомобили, често с тегло над два тона, хората в Smart няма да имат голям шанс при инцидент с друг автомобил. 


Американската версия на Smart Fortwo ще бъде малко по-голяма от тази продавана в Европа, съобщава Associated Press. Макар производителите да рекламират системите за безопасност в Smart, които включват зони на деформация, ABS, няколко въздушни възглавници и пиропатрони на коланите , някои експерти изразяват опасения за безопасността на пътниците. 

Ръс Рейдър (Russ Rader) от Застрахователния Институт за безопасност по пътищата (Insurance Institute for Highway Safety) в САЩ, предупреждава, че при евентуален пътен инцидент „законите на физиката не могат да се пренебрегват и дори с модерни системи за защита, хората в малките и леки автомобили се намират винаги в по-тежка ситуация при катастрофи”.
0 от 500