IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW пуска 10-степенен автоматик на мястото на DSG-6

Представи и нов 2.0-литров дизел

VW пуска 10-степенен автоматик на мястото на DSG-6

Още през миналата година шефът на Volkswagen AG Мартин Винтеркорн обяви, че концернът му разработва 10-степенна роботизирана трансмисия с два съединителя. Сега шефът на отдела за разработки и изследвания Ханс-Якоб Нойсер потвърди това и даде някои подробности за скоростната кутия, съобщава Autocar.
VW пуска 10-степенен автоматик на мястото на DSG-6

Новата трансмисия ще замести досега използваната DSG-6. Тя може да бъде поставяна при модели както с надлъжно, така и с напречно разположен двигател. Това ще позволи използването й при голям брой от автомобилите на германския концерн.

„Новата 10-степенна DSG трансмисия е една от ключовите разработки на Volkswagen за повишаване на икономията на гориво – категоричен е Нойсер. – Целта ни е през 2020 г., благодарение на нея, новите ни модели да бъдат с около 15 % по-икономични. Мога да потвърдя, че тя ще замени сегашната 6-степенна скоростна кутия, която се използва и в по-големите модели на Volkswagen.“

Нойсер обаче не се ангажира със срокове, в които новият агрегат ще се появи на бял свят. Той уточни единствено, че скоростната кутия е предназначена за двигатели с въртящ момент до 500 Нм.

Едновременно с трансмисията топ-мениджърът представи и нов двигател – 2.0-литров дизел с 4 цилиндъра и двойно турбо. Неговата мощност е 236 к.с. Двигателят ще се използва за следващото поколение на Passat, чиято премиера е предвидена за есента на тази година.

Снимка: Volkswagen

 

Тагове: dsg volkswagen ag
0 от 500
  • #72
    4 rate up comment 0 rate down comment
    до: Triforce ( преди 9 години )
    200 мл. на 1000 (хиляда) км имах предвид. Изпуснал съм едната нула.
  • #71
    4 rate up comment 2 rate down comment
    до: Triforce ( преди 9 години )
    Ако действително на 2000 км. е долял само 300 мл. то направо е пушка тва Ауди. Те нови го горят повече. 200 мл. на 100 км е по-достоверно. Някой, ако не вярва да се обади и да пита в ПОРШЕ СОФИЯ ЗАПАД. Там казват, че това е нормално и мотора няма никакъв проблем.Новите им двигатели имали малко по-висок разход на гориво Говорим за нова кола купена от тях с двигател 2.0 ТДИ.Ама те ис старите им същата работа. 2.5 ТДИ си го хапва масълцето и пита за още. На 10 000 2-3 л. зависи как се кара.
  • #70
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Трифорс пиян ли си? Автоентусиаста бил начетен хахаха, оправи ми настроението. То ти Стига само да разбереш, че е фен на ВАГен, да му прочетеш няколко мнения и да си направиш извода. Да, може да е начетен в групичката на ВАГ-феновете, но извън нея е като дупката на геврека.
  • #69
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 9 години )
    Автоентусиаст - не защитавай Фолксваген! Виждам, начетен си, ама тука леко грешиш. Днес говорихме с мой служител за на племенника му Ауди-то. А4-ка от към 2005-2006-та година, преди да пуснат якият дизайн. Към 250 коня била, а-у, бензин и .... за 2000 километра, долял 300 грама масло! Ся бива ли такива работи? Че то нормално БМВ или Мерцедес до 300 000 км. не бута грам масло или ако е грам, те са 20-30-50. Дето се вика, в рамките на нормалното ще е. А тука за какво говорим?Иначе кефиш!
  • #68
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до: autoenthusiast ( преди 9 години )
    А ентусиаста е единственият форумен ***,който е написал повече мнения,отколкото е прочел.Бяха ти зададен конкретни въпроссу *** главо,но ти така и не отговори на тях.В същото време продължаваш да пишеш простотии за това кой бил комплексар,комунист,комсомолец и т.н.Разтягаш локуми и генерираш мнения.Ако някой ти плаща за това ще те разбера,но в противен случай се вижда,кое е ***,***,безсилен и др.подобни.Ако искаш почни да отговаряш на зададените ти въпроси,като едно добро начало.
  • #67
    4 rate up comment 7 rate down comment
    cutmaster ( преди 9 години )
    Ентусиаста явно се е прекарал с някой голф или още по-добре с пасат или дериватите им и докато дреме ентусиизирано в някой сервиз има време за писане във форума. Е не е лесно да си *** !Иначе аз съм се набутал с японка която откакто е закупена от магазина влиза в сервиз само за смяна на консумативи(като при тези посещения ако има сервизна акция се работи по време на обслужването)., Тук ще кажа че не съм пристрастен към японските,имам и немски автомобили но не и *** на ваген...
  • #66
    3 rate up comment 4 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    4. Ти си живият пример за нискоинтелигентната и комплексирана, възпитана в комунистическо-комсомолски дух прослойка в България, която за съжаление се оказва мнозинство.5. Обидитните квалификации и агресията ти показват твоето безсилие.6. Факта, че не си видял отговорите които съм ти дал още веднъж доказва т.1 -писател а не читател"Другарят Живков е единствения човек който е написал повече книги отколкото е прочел"
  • #65
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ентусиасте, *** главо, не говори за другите глупости,а отговори на зададените ти въпроси! Няколко страници се изписаха, а ти продължаваш да се въртиш и сучеш, точно, като бит и еб***н ******ст. Какъв факт каза тук ти до сега? Колко линкове ти се дадоха? Колко пъти те питаха едно и също, но едно си баба бае - едно си баба знае. И не на последно място да ти кажа, че който е преминал на японско за немско повече не иска и да чуе.Аз самият съм живият пример. На теб,ако още не ти е узрял мозъка е друго
  • #64
    8 rate up comment 8 rate down comment
    autoenthusiast ( преди 9 години )
    Изказванията ви освен, че показват изключително ниско ниво на технически познания, показват и друго:1. Вие не говорите с факти а с лозунги2. Тъй като не можете да свържете едно смислено изречение използвате масово ПАРОНИМИ (характерни за ромския етнос) които показват много ниско интелектуално ниво3. След като сте се набутали с някоя ЯПОНКА и всяка европейска кола ви къса задниците, се убеждавате едни други в достойнствата на япоснки коли, защото никой който е карал немско няма да ви повярва
  • #63
    7 rate up comment 4 rate down comment
    CutmasterCFS ( преди 9 години )
    даже опел са с по-високо качество ,че напоследък и с 5 годишна гаранция...