IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo освежи най-важния си модел

Доста мащабни подобрения в S40/V50 представи Volvo.

Volvo освежи най-важния си модел
Те се отнасят както за външния вид на модела, така и за интериора, където материалите са станали по-качествени. Вече е наличен и нов FlexiFuel-вариант, който се предлага и с C30. Най-важната от всички промени е фейслифтът, от който печели дизайнът на автомобила. 



На външен вид лимузината и комбито са ориентирани силно към новите модели S80 и V70, което може да бъде оценено като напредък. Конкретно при S40 това означава доста по-меко оформена предница с голяма емблема на марката и радиаторна решетка, която отива дълбоко надолу. Самата решетка е черна отвътре, но рамката й е хромирана. Фаровете също са актуализирани. Черен "грил", по-голямото лого на муцуната, както и нова броня е получило и комбито. S40 и V50 все пак имат различен дизайн на предницата – различна е формата на въздуховода под предната броня. 

Промените отзад също са забележими, светлините вече са с LED – техника. Новата задна броня е с интегрирани рефлектори, а тръбата на ауспуха е хоризонтално разположена при моделите с мотори T5 и D5. Преработката на вътрешното пространство е направена с цел да повиши комфорта. Централната конзола е изтеглена "през тунела" чак до задната седалка. Изцяло преработена е долната част на вратите, нови са и говорителите на аудиосистемата. 

От гледна точка на сигурността е добавена система за автоматично активиране на аварийните светлини при отваряне на еърбег и бързо мигащи спирачни светлини при по-сериозни сътресения. Като опция могат да се поръчат и динамични (следват завоя) би-ксенонови фарове.
При моторите важните промени са две. Мощността на споменатия T5 агрегат е повишена с 10 до 230 к.с. Това важи и за C30. Нова в програмата е т.нар. FlexiFuel - версия, която може да работи на биоетанол (E85). За нея базов е 1.8 литровия бензинов мотор със 125 коня, а оскъпяването е с около 400 евро. Трите дизелови версии (109, 136 и 180 к.с.) остават непроменени.

Към галерията
0 от 500