IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford обещава серийно производство на plug-in хибриди след 5 до 10 години

Шефът на Ford Алан Мюлали (Alan Mulally), предрича, че хибридите тип plug-in (такива които се зареждат направо от електрическата мрежа), ще бъдат в масова продажба след пет до десет години.

Ford обещава серийно производство на plug-in хибриди след 5 до 10 години
Този свой коментар Мюлали направи по време на пресконференция на която беше съобщено за споразумението между Ford и Southern California Edison за съвместни действия по изработването на електромобили. За първи път официално лице от Ford обяви някакви срокове за появата на този тип хибриден автомобил. 

огато журналистите поискаха по-точни срокове, Мюлали заяви, че не може да каже повече и нови подробности за този проект ще станат известни следващите една-две години. 


От Ford обявиха, че в скоро време ще сключат договор с все още неназована фирма за акумулатори за да разработят съвместно батериите за хибридния автомобил. Досега именно батериите забавят проекта и серийното производство на хибриди тип plug-in. Главният фактор за появата на този тип хибриден автомобил е разработката на надеждна, безопасна и ефективна литиево-йонна батерия. 

Форд разработи концепцията Аirstream, хибрид тип  plug-in, който беше показан в началото на тази година в Детройт.
0 от 500