IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot ще произвежда SUV модел на базата на 308

Новото Peugeot 308 беше представено преди дни, но вече има информации, че на негова база ще бъде разработен нов SUV модел.

Peugeot ще произвежда SUV модел на базата на 308
Новият SUV ще бъде произвеждан на същата платформа, на която се произвежда и Peugeot 308 и ще бъде позициониран в сегмента под наскоро показания кросоувър Peugeot 4007, който от своя страна има някои общи характеристики с дизайна на Mitsubishi. 


Най-вероятно новият SUV модел на Peugeot ще носи обозначението Peugeot 3008. Автомобила ще бъде предлаган във версия със задвижване само на предните колела или като 4х4 AWD. 

За главни конкуренти на своя нов модел, в Peugeot считат автомобили като Toyota Rav4 или кросоувъра Ford IosisX, който ще се появи скоро. Според изданието TeknikensVarld, новият SUV на Peugeot ще има седем места. 

Сред двигателите, които ще бъдат монтирани на 3008 ще бъдат и бензиновите с обем 1.4 и 1.6 литра и мощност, съответно 95 и 150 к.с., както и два дизелови варианта с обем 1.6 и 2.0 литра и мощност, съответно 90 и 136 к.с. Както и хечбека 308, така и SUV модела 3008, ще предлагат вариант с новия двигател на PSA, BioFlex използващ био-гориво, както и хибридна версия с дизелов двигател.
0 от 500