IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи M4 Convertible

Дебютът пред публика ще се състои в Ню Йорк, продажбите стартират тази година

BMW представи M4 Convertible

Германският автомобилен производител BMW представи официално версията кабриолет на новото поколение М4. Премиерата на модела пред публика ще се състои този месец на изложението в Ню Йорк, а продажбите ще стартират по-късно през годината.
BMW представи M4 Convertible
Задвижването на напълно новото BMW M4 Convertible е поверено на познатия от М3 Sedan и М4 Coupe новоразработен редови шестцилиндров двигател с технология M TwinPower Turbo. От трите литра работен обем двигателят извлича максимална мощност от 431 к.с., а максималният въртящ момент от 550 Нм е на разположение в широк оборотен диапазон - между 1 850 и 5 500 об/мин.

Това осигурява на M4 Convertible ускорение от 0 до 100 км/ч за само 4.6 сек. А при моделът, оборудван с опционалната седемстепенна М скоростна кутия с два съединителя, дисциплината отнема дори по-малко - 4.4 сек. Максималната скорост на движение е ограничена по електронен път на 250 км/час.

Що се отнася до потреблението на гориво, официалната информация сочи, че моделът има среден разход на гориво от около 9 литра на 100 км. Вредните СO2 емисии са в рамките на 213–203 г/км.

Съставеният от три части сгъваем метален покрив - основата новост при M4 Convertible спрямо М4 Coupe - се отваря за около 20 сек. с натискане на бутон и може да функционира при скорост до 18 км/ч. Вместимостта на багажника при отворен покрив е 200 л., а при затворен разполагате с 370 л.

При създаването на модела инженерите на компанията са заложили на интелигентната олекотена конструкция. Така например предният капак и предните странични панели, както и много от компонентите на окачването са изработени от алуминий. При новото BMW M4 Convertible се използва и много лекия, но и екстремно здрав материал CFRP (карбонов композит). От CFRP е произведен кардановия вал, който е цял и без междинна опора, с което се постига значително намаление на теглото и на въртящите се маси. Напречната греда от CFRP между опорите на окачването в моторния отсек има тегло само 1,5 кг., като в същото време е значително по-здрава от сравним елемент от алуминий. Предприетите мерки за понижаването на теглото осигуряват собствено тегло по DIN от само 1 750 кг. – или около 60 кг. по-малко спрямо предишния модел.

Новият M4 Convertible разполага с активен М-диференциал, BMW M Compound спирачки и настроено от спортното подразделение електромеханично кормилно управление на волана. Като опция могат да се поръчат адаптивно М-окачване с режими COMFORT, SPORT и SPORT+, карбон-керамични спирачки със златисти спирачни апарати и много други, сред които и ексклузивните опции на BMW Individual.

Всички подробности, включително цените, ще бъдат разкрити на 16 април, когато ще се състои официалната премиера на модела.

Снимки: BMW

0 от 500