IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И Smart с хибридни варианти

Smart разкри някои детайли за бъдещи хибридни варианти на своя модел Fortwo.

И Smart с хибридни варианти
Фирмата разработва три версии на хибридно задвижване, между тях и супер ефективен дизелов хибрид. 


Първата версия е изцяло задвижвана от електромотор кола с мощност 30kW. Електромоторът е разположен в задната част на колата. Акумулаторите са от натриево-никелов –хлориден тип и са разположени под пода на автомобила. С едно зареждане Smart ще може да изминава до 115 км. Самото зареждане е тип plug-in и може да стане от стандартната електрическа мрежа. Потреблението на електроенергия е само 12 киловатчаса, това означава разход от 2 евроцента за 1 км. Колата предлага и доста добра динамика за градски условия, като от място до 60 км/час ускорява за 5.7 секунди.

 Вторият хибриден вариант е комбинация между електромотор и бензинов или дизелов двигател. Двигателят с вътрешно горене ще бъде с мощност 33 kW, а електромоторът с 20 kW. Двата мотора ще могат да работят в синхрон или поотделно. Комбинацията от дизелов двигател с обем 0.8 литра и електромотор, дава среден разход 2.9 литра на 100 км. 

Третата версия на Smart Fortwo е с бензинов двигател имащ обем 1.0 литър и мощност 52 kW с монтирана система stop-start, изключваща двигателя при спиране и автоматично стартираща го при освобождаване на спирачния педал. Този трети вариант ще се появи първи на пазара и според производителите ще подсигурява среден разход от 4.3 литра бензин на 100 км. 

Много е вероятно на един по-късен етап новите хибридни версии да доведат и до промени в дизайна на автомобила.
0 от 500