IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford засилва интереса си към хибридните технологии

Ford се обвързва трайно с фирмата Southern California Edison за разработката на хибридни автомобили, чиито батерии се зареждат направо от електрическата мрежа за общо ползване.

Ford засилва интереса си към хибридните технологии
Така наречената технология plug-in за хибридни автомобили ще бъде в основата на разговорите между шефът на Ford Алан Мюлали (Alan Mulally) и президентът на Edison Джон Брайсън (John Bryson), която ще се проведе днес. 

Естествено подробностите и детайлите на сделката ще бъдат съобщени след срещата. Все пак се знае, че става въпрос за технология, която ще позволява хибридните автомобили освен да се зареждат от мрежата и да могат да връщат в нея натрупана в акумулаторите си енергия. 

Преди около седмица човек от управлението на Ford заяви пред агенция Reuters, че разработката на ново поколение хибриден автомобил е напреднала. От своя страна президентът Бил Форд младши (Bill Ford Jr.) наскоро призна, че досега Ford не е успял да се възползва от интереса на потребителите към природоопазващите технологии. Досега Ford има един единствен свой хибриден модел, произведен през 2004 г. 


На снимката виждате концепцията Ford Edge, която използва технологията plug-in и беше показана през януари на автомобилния салон в Детройт. Автомобилът е задвижван от технологията на Ford HySeries Drive technology. Моделът Edge може да измине около 25 мили (около 40 км) с едно зареждане.
0 от 500