IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen готви 6 нови модела за 3 години

Очакваме 8-ото поколение Passat, 7-местния CrossBlue и второто поколение Tiguan

Volkswagen готви 6 нови модела за 3 години

През следващите 3 години продуктовата линия на Volkswagen ще претърпи сериозно обновление. Най-големият германски автомобилен производител планира да пусне на пазара цели 6 напълно нови или обновени модела, съобщава Autonews.
Volkswagen ще обнови Jetta и Golf едновременно
Последните тестове на обновената Jetta се провеждат в САЩ, където ще е премиерата на модела.
Снимка: Autoevolution

Още на предстоящия през април автомобилен салон в Ню Йорк компанията ще покаже фейслифт на седана Jetta, който ще получи модернизирани екстериор и интериор, а също така и нови двигатели и оборудване. До края на годината фейслифт ще претърпи и новото поколение на Golf.

За догодина е предвидена премиерата на седана Passat, който също ще бъде изграден на модулната платформа MQB. На първо време моделът ще бъде пуснат в продажба с бензинови и дизелови двигатели, но по-късно към тях ще се присъедини и хибриден агрегат. Осмата генерация на Passat ще излезе на пазара в няколко модификации, като освен седан и комби, ще се появят още хечбек, купета с две и с четири врати, и кабриолет.

В плановете на Volkswagen влиза и разработка на серийна версия на концепта Passat BlueMotion. Прототипът, показан на автосалона в Детройт през януари, бе оборудван с 1.4-литров бензинов двигател с мощност 150 к.с. и 249 Нм въртящ момент. Агрегатът разчита на технология start/stop, както и на системата Active Cylinder Management. При ниски и средни натоварвания тя позволява на двигателя да „заключи” два от цилиндрите си. Средният разход при Volkswagen Passat BlueMotion е 5.6 л/100 км.

Също така до края на следващата година концернът от Волфсбург ще зарадва публиката с второто поколение на кросовъра Tiguan, както и със 7-местния CrossBlue. Тези два модела ще бъдат изградени именно на платформата на 8-ото поколение на Passat.

0 от 500
  • #9
    5 rate up comment 12 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    A Honda gotwi now Civic s ultra moderniq atmosferen 1,8 s UNIKALNITE 140 KONQ :D
  • #8
    11 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    *** ги произвежда само Тойота, за това всяка година плаща милиарди долари обезщетения по дела заведени от милиони клиенти на Тойота. Кофти ама кво да правиш, като пробутваш *** ще те съдят и ще плащаш.
  • #7
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Фолксваген готви 6 нови *** за следващите 3 години? Не, благодаря!
  • #6
    14 rate up comment 16 rate down comment
    има разлика ( преди 10 години )
    Поне тези не се самоускоряват,спират когато ти решиш, а не когато те искат,могат да изпреварят натоварен камион по наклон и няма да ги връщат в серии по 1.9 млн. в сервизите.А, и не приличат на бременен дакел!
  • #5
    5 rate up comment 14 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    Ще разберем разбира се. Ти може и да не разбереш естествено. Все едно да не правиш разлика между вино 2004 Block 42 и вино Каберне Совиньон Пентаграм на винпром Поморие.
  • #4
    10 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ауди са с друг силует и доста по облагороден дизан, форма на прозорците огледалата, детайла Дошо, отношението към детайла е това което отличава немската кола от японската.
  • #3
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Традициите не са това, което бяха.
  • #2
    21 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Факт: фОЛЦВАГЕН = Ниско качествен немско-китайски продук с високо съдържание на отвровни и калпави материали водещи до силно главоболие и ядове. Предупреждение на вратата на Фолцваген: Внимание, продължителното стоене по столовите в сервизите може да доведе до хемороиди. :)))
  • #1
    19 rate up comment 22 rate down comment
    1 ( преди 10 години )
    Ужас, тия пак ще пускат грозни трошляци на пътя. Ама трябва да намерят някой друг да им дава награди срещу заплащане.Единственото хубаво е ,че за около 3-4 години всички затягат и изчезват от пътищата.