IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota кръстоса Prius с MR2

Резултатът е хибридния TE-Spyder 800

Toyota кръстоса Prius с MR2

Toyota Prius не е сред най-забавните автомобили за каране, тъй като предлага икономичен и най-вече екологичен начин на придвижване. Неговата пълна противоположност е роудстърът MR2 – дързък, динамичен и спортен. На пръв поглед между тях няма нищо общо, но какво ще се получи, ако бъдат обединени в една машина?
Toyota кръстоса Prius с MR2
В Toyota се решиха на тази стъпка и на автосалона в Токио неотдавна бе показан концептуалният модел TE-Spyder 800. Той е насочен към любителите на екологични автомобили, но ще зарадва и тези, които си падат по екстремното шофиране, пише Motor Authority.
Toyota кръстоса Prius с MR2
Автомобилът се задвижва от компактен 1.5-литров бензинов двигател 1NZ-FE, развиващ 116 к.с., на който му помага електромотор от настоящото поколение Prius. Той доставя още 102 к.с. Масата на модела е по-малко от 1 тон и това позволява ускорение от 0 до 100 км/час за 5.8 секунди.
Toyota кръстоса Prius с MR2
На външен вид TE-Spyder 800 прилича повече на добрия старт MR2, но дизайнът на салона е в стила на Prius. Въпреки че главната особеност на този спортен автомобил е именно хибридният агрегат, от Toyota засега не разкриват данни за това какъв е разходът на гориво и какво разстояние може да измине с едно зареждане от ел. мрежата.
Toyota кръстоса Prius с MR2
Toyota кръстоса Prius с MR2
Снимки: Toyota / Motor Authority
 

0 от 500
  • #11
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ha-ха то вътре като го гледам, даже японските тоалетни са по хай-тек. Въобще не ти се иска да седнеш даже. Отврат. И да си наемат някой дизайнер да им подбира джантите дето слагат по сандъците си. Изключително несполучливи решения от японските естети напоследък.
  • #10
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Тва искам да си го взема и да дера всеки вагенски варел къде го набарам - трябва да им е тъпо на вагенщайните муахахахаха
  • #9
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Хенри - Бай Форд ( преди 10 години )
    Такова мога да ви изработя с теслата в гаража да 2 дена. Грозотия !
  • #8
    10 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Както винаги уникален японски интериор !!! Това е ! Дръжките за отваряне на вратите са еднакви от 10 год. Бутоните за ел.стъкла също.Материалите вътре-също .Дори тъпата ръчна в една дачие е по-хубава/сериозно вижте и сравнете/ Аз колата да не я карам отвън? Какво ме интересува дизайна отвън като вътре е ДЪРВО ! За протокола карам Алмера 2.2 дизел на която моторът е от опел и сега сменям помпа която струва 800лв.Не ща и да чуя за здравите японски коли.
  • #7
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    за сравнение - от съседната статия френската турбо тухла с 230 коня прави спринта за 5.9...
  • #6
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Готина колица - бих си я взел с кеф :) Който плюе изобщо не му е ясно какво и защо е MR2. 116 коня и 5.8 сек...кво повече може да искаш
  • #5
    6 rate up comment 19 rate down comment
    цицерон ( преди 10 години )
    От два грозни автомобила не може да се роди един красив!Но успокоителното е,че все пак е концепт и не най-вече не продължава уродливия дизайн на Корала/Приус,Аурис или РАВ4/
  • #4
    22 rate up comment 13 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Porednata prekrasna Toyota.germancite otnovo 6te razglobiavat za da se u4at muhahahahahaha
  • #3
    21 rate up comment 7 rate down comment
    до: АВДИ ( преди 10 години )
    Влез в сайта на Volkswagen и ще видиш много!
  • #2
    11 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хаха, това някакви студенти в Саудитска арабия ли са го сглобявали?