IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota кръстоса Prius с MR2

Резултатът е хибридния TE-Spyder 800

Toyota кръстоса Prius с MR2

Toyota Prius не е сред най-забавните автомобили за каране, тъй като предлага икономичен и най-вече екологичен начин на придвижване. Неговата пълна противоположност е роудстърът MR2 – дързък, динамичен и спортен. На пръв поглед между тях няма нищо общо, но какво ще се получи, ако бъдат обединени в една машина?
Toyota кръстоса Prius с MR2
В Toyota се решиха на тази стъпка и на автосалона в Токио неотдавна бе показан концептуалният модел TE-Spyder 800. Той е насочен към любителите на екологични автомобили, но ще зарадва и тези, които си падат по екстремното шофиране, пише Motor Authority.
Toyota кръстоса Prius с MR2
Автомобилът се задвижва от компактен 1.5-литров бензинов двигател 1NZ-FE, развиващ 116 к.с., на който му помага електромотор от настоящото поколение Prius. Той доставя още 102 к.с. Масата на модела е по-малко от 1 тон и това позволява ускорение от 0 до 100 км/час за 5.8 секунди.
Toyota кръстоса Prius с MR2
На външен вид TE-Spyder 800 прилича повече на добрия старт MR2, но дизайнът на салона е в стила на Prius. Въпреки че главната особеност на този спортен автомобил е именно хибридният агрегат, от Toyota засега не разкриват данни за това какъв е разходът на гориво и какво разстояние може да измине с едно зареждане от ел. мрежата.
Toyota кръстоса Prius с MR2
Toyota кръстоса Prius с MR2
Снимки: Toyota / Motor Authority
 

0 от 500
  • #21
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    айде пак изрязани калници...кажи кво пушиш че явно е добро
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ако статията не жеше толкова опоскана щяхте да разберете че това не е официален концепт, а нещо дето е правено следработно от инжинерите на фирмата с подръчни метериали т.е. шаси от MR-S и табло на Prius. Ако е за въпрос колата даже няма километраж а е сложен DVD екран пригоден за целта. Та да това е кола направи си сам...Като за такава е доста добре
  • #19
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Joe ( преди 10 години )
    само където френската "турбо тухла е реален и пригоден за ежедневно каране и серийно пройзводство автомобил а не демонстрация на технологий,които скоро няма да придобият реална форма!Но подкрепям идеята изцяло, това е бъдещето!
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Ако дай Боже си купя тая бегачка ще возя Дошо отпред по средата с вдигната ръчна - му-ха-ха-ха-аха-мана-***!
  • #17
    3 rate up comment 2 rate down comment
    кики ( преди 10 години )
    Страхотно
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    na sakoto iakata ( преди 10 години )
    Tova podobie na tablo,mai sa go pravili grupa japoncheta v chas po trudovo,nema tolkova grozno tablo,a I toia zelen cviat,ruchnata kato na Avensis,da si otkachish ramoto,dokato ia durpash,abe orizarska I'm rabota
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ko,ko
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Всеки нов модел на Тойота преминава границата на представимото,едни го възприемат, други продължават да се в плен на това, което виждат по улиците и рекламите.
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    ама ти си можел да събираш бе :)))) Я вземи се образовай малко за хибридите преди да дрънкаш глупости и да "смяташ".. Да ти дам една подсказка - на Приус електромотора работи докато колата се движи с по-малко от 25км/ч...пък ти си събирай
  • #12
    2 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За справка 116+102=218к.с. Това корито изглежда като изрязано от картон и тежи под 1 тон с дръжките и корите на вратите от 1995г. и ръчната спирачка от 1993г. Френската турбо тухла поне си приялича на съвремене автомобил с приличен дизайн и си има всичко, даже и покрив.