IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW показа 4-Series Gran Coupe

Първоначално моделът ще се предлага с избор от 5 двигателя

BMW показа 4-Series Gran Coupe

BMW представи своето първо купе с четири врати в средния клас и по този начин продължава последователното разширяване на моделната си гама. След BMW 4-Series Coupe и Cabrio, баварците показаха и версията 4-Series Gran Coupe.
BMW показа 4-Series Gran Coupe
Размерите на модела са дължина от 4638 мм, широчина - 1825 мм и междуосие - 2810 мм, които са идентични с тези на купето с 2 врати. Еднаква е и предната част на двата автомобила, но при Gran Coupe височината е увеличена с 12 мм. По-голям е и багажникът – с 35 л, като при новата модификация обемът му достига 480 л.

При въвеждането си на пазара новото BMW 4-Series Gran Coupe ще се предлага избор от пет двигателя, които работят по най-новата технология BMW TwinPower Turbo и отговарят на нормата за вредни емисии EU6. Най-мощната версия 435i е с 3.0-литров бензинов мотор с мощност 306 к.с., който предлага смесен разход на гориво от 8.1 л/100 км. Под нея в бензиновата гама се нареждат 428i и 420i. Те разчитат на 2.0-литрови бензинови мотори, доставящи съответно на 245 и 184 к.с. Смесеният разход при тях е съответно 6.6 и 6.4 л/100 км.

При дизелите модификациите засега са две. По-мощната – 420d, разчита на 2.0-литров мотор с мощност 184 к.с., който има смесен разход на гориво от 4.7 л/100км. Подобни са параметрите и на версията 418d, която също е с 2.0-литров двигател, но разчитащ на мощност от 143 к.с.

Още при въвеждането на пазара BMW 428i и 420d Gran Coupe могат да бъдат оборудвани с опционалното интелигентно двойно задвижване BMW xDrive. Моделите серийно се предлагат с 6-степенна механична скоростна кутия, като по желание всички двигатели могат да бъдат комбинирани с осемстепенна Steptronic автоматична трансмисия или осем степенна Steptronic Sport автоматична трансмисия, при които предавките могат да бъдат превключвани и ръчно от лостчета на волана.

Ниският разход на гориво е постигнат благодарение на технологията BMW EfficientDynamics, която присъства във всички компоненти на автомобила. Освен двигателите тя включва и олекотена конструкция, оптимизираната аеродинамика с равно дъно на автомобила, както и системите Air Curtain и Air Breather. За ниските разход на гориво и вредни емисии допринасят и автоматичната функция start/stop, регенерацията на спирачната енергия, индикаторът за превключване на предавките и работещите само при нужда спомагателни агрегати. В комбинация с автоматичните трансмисии (Steptronic) разходът на гориво се понижава от режима на безмоторно движение, а допълнителни възможности за икономия осигурява режимът ECO PRO.

За BMW 4-Series Gran Coupe се предлага всеобхватната гама от системи на BMW ConnectedDrive. Сред тях са както Head-Up дисплей с пълноцветно изображение или навигационната система Professional, така и опции като Асистент за шофиране, незаслепяващ асистент за дългите светлини, Active Protection и модернизирания автопилот с функция Stop&Go.

Снимки: BMW

0 от 500