IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota разкри бъдещ спортен модел

Концептуалното спортно купе FT-1 може да се окаже наследник на Supra

Toyota разкри бъдещ спортен модел

Toyota разкри бъдещ спортен модел
Компанията Toyota показа на стартиралото в Детройт автомобилно изложение концептуалното спортно купе FT-1, чието име идва от словосъчетанието Future Toyota (бъдещето на Toyota).

Този модел трябва да покаже в каква насока ще се развива стилистиката на моделите на японския производител. В най-скоро време виртуалната версия на същия този прототип ще трябва да дебютира в състезателния симулатор Gran Turismo 6, където машината ще може да бъде изпробвана на японската писта Fuji Speedway.

„Неотдавна Акио Тойода (б.а. – шефът на компанията) призова дизайнерите на Toyota да започнат да създават автомобили, които да предизвикват емоции у хората – заяви президентът на центъра на Toyota в Калифорния Кевин Хънтър. – Неговото послание бе пределно ясно – „Правете автомобили от класа”. И нашата първа задача, за да отговорим на тази заръка, бе да създадем спортен автомобил, който да се превърне във флагман на марката.”

Според дизайнерите на FT-1, при създаването на прототипа те са се вдъхновили от такива автомобили като 2000GT, Celica, Supra, MR2 и GT86. Освен това сериозно влияние върху външността на машината са оказали концепти като FT-HS и Lexus LF-LC.
Toyota разкри бъдещ спортен модел
От компанията допълват, че работата върху проекта е стартирала още преди 2 години. Моделът е с предно разположен мотор и задното предаване, креслата са разположени в средата на купето, а формата на предния прозорец предоставя максимално добра видимост. Освен това колата е получила активен заден спойлер, проекционен дисплей и волан, аналогичен с тези на болидите от Формула 1.

Засега не се споменава дали този модел ще се появи в серийно производство. По-рано се твърдеше, че той може да се окаже приемник на Supra. Предполага се, че ако това стане, автомобилът ще бъде построен на шасито на GT86 и ще получи хибридно задвижване.

Снимки: Toyota

Тагове: toyota ft-1 toyota supra
0 от 500
  • #63
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Koоошу ( преди 10 години )
    Кола за 50 - килограмови гейчета , къде да седна аз.
  • #62
    4 rate up comment 4 rate down comment
    до Дошо ( преди 10 години )
    А ти като написа че БМВ са дръпнали благодарение на сътрудничеството си с Тойота..ти какъв си? Те от кога си сътрудничат с Тойота ? От 9 години?
  • #61
    4 rate up comment 8 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    Istinata e,4e Toyotkite prawqt unikalni sportni koli kato Corola 1,3 benzin atmosferen proizweden w TurKiq.A Do6ko kara nai-mo6tnata Honda ever 50 konq dizel na Isuzu.TOWA E ISTINATA :)
  • #60
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Сашо-багериста! ( преди 10 години )
    Не ви ли писна да спорите...за глупости..това е абсурдно..до Ф1 стигнахте...не знам как досега не се сетихте да поспорите кои са по добри мотори БМВ, Дукати (купена от Ауди), Хонда, Ямаха, Сузуки..и т.н. и някой гении да каже че Лексус и Тойота нямат мотори......
  • #59
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Сашо-багериста! ( преди 10 години )
    Прави сте..но ЛайОшо..само се пъне...все едно сега да кажа...Еми да, добре че са БМВ да покажат на Тойота как се прави! (което въобще няма нищо общо с реалноста, а преди няколко дни..Дошо-ЛайОшо се пънеше че БМВ били дръпнали толкова много благодарение на Тойота......)
  • #58
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Techo ( преди 10 години )
    Да Тойота имат супер добри спортни коли , но не и най-добрите затова се заядох ! Иначе колата е супер дано я пуснат сериино !
  • #57
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Май си пишите колкото да си избивате комплекси,а!? Къде се набутахте във Формула 1 като критетий за най-добър производител на спортни автомобили?!По тази логика лимонадите и рено са най-най,а?!Що не гледате WRC шампионата например или рекордите на Гинес за най-бърз автомобил с реактивен двигател?!Тойота в цялата си история и сега имат страхотни спортни автомобили които са станали и ще стават легенди!Спорове тип Левски-ЦСКА ги оставете за междучасията!
  • #56
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Теcho ( преди 10 години )
    До Анонимен : Не съм специалист , но да не би цялата заслуга да е на двигателя на хонда ??? Първо че имаха двамата най-добри състезатели и най-доброто шаси ... По- мощност БМВ имаше повече кончета от хондата 1500>1200 ....
  • #55
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Techo ( преди 10 години )
    Не съм казал нищо за Ауди ... Но да твърдиш че хонда и тойота правят най-добрите спортни двигатели е прекалено смешно !
  • #54
    12 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 10 години )
    Проуснах 3-тия в класацията - Форд с 10 титли. Демек така оплюваните Рено и Форд като двг. са спечелили почти половината титли във Ф1. На обществените пътища обаче нещата са доста по-различни.