IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen разсекрети екологичен Passat

Компанията показа и спортна версия на модела, предназначена за САЩ

Volkswagen разсекрети екологичен Passat

Компанията Volkswagen разсекрети концепта Passat BlueMotion само няколко дни преди официалния му дебют, който е планиран за започващото другата седмица изложение в Детройт. От немския производител обявиха, че моделът демонстрира какъв може да бъде екологичният автомобил, който не използва хибридни технологии.
Volkswagen разсекрети екологичен Passat
Концептът се отличава със своя син цвят Reef Blue Metallic, преработената решетка на радиатора и нов заден спойлер. За интериора пък са избрани два цвята, а седалките са обшити с кожа. Повърхностите в салона са покрити с черен гланц и елементи от карбон.
Volkswagen разсекрети екологичен Passat
Под капака на Passat BlueMotion е поставен 1.4-литров бензинов двигател TSI, развиващ 150 к.с. и 249 Нм въртящ момент. Агрегатът е снабден с технология за директно впръскване на горивото, система start-stop и система за деактивация на половината цилиндри при ниско натоварване.
Volkswagen разсекрети екологичен Passat
Скоростната кутия е роботизирана DSG. Разходът на гориво, според Volkswagen, е 5.6 л/100 км при извънградско движение.

Освен това Volkswagen представи и спортна версия на Passat, която е предназначена за пазара в САЩ. Тя ще се появи още този месец на цена от 27 295 долара.
Volkswagen разсекрети екологичен Passat
Всъщност Volkswagen Passat Sport представлява серийната версия на прототипа Passat Performance, показан през миналата година. Той може да бъде разпознат по затъмнените фарове и корпуси на огледалата, задния спойлер и 19-цоловите джанти от лека сплав. Автомобилът се предлага в 3 цвята - бял Candy White, сребрист Tungsten Silver и сив Urano Gray.
Volkswagen разсекрети екологичен Passat
Салонът на седана се отличава със спортни седалки, алуминиеви педали, предпазители на праговете от неръждаема стомана и елементи от карбон. Воланът е обвит в кожа, а предните кресла имат система за загряване.
Volkswagen разсекрети екологичен Passat
Машината се задвижва от 1.8-литров турбо-мотор, развиващ 170 к.с. и 249 Нм въртящ момент. Скоростните кутии са 5-степенна механична или 6-степенен автомат. Трябва да се отбележи, че концептът Passat Performance разчиташе на двигател със същия обем, но с по-голяма мощност – 250 к.с.

Снимки: Volkswagen
 

0 от 500
  • #20
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Дон Чо ( преди 10 години )
    хахахах гледали ли сте рекламата на ОМВ в която един фен на хокея попада в грешната агитка и след като го подгонват той бяга до колата си, но тя не пали? А познайте ква е колата!... да, ПРЕМИУМ ПАСАТ
  • #19
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо до RRE ( преди 10 години )
    Пич, май яко се RREцакахме с нашите допотопни оризарки, ама само ние си знаем, нали!
  • #18
    10 rate up comment 2 rate down comment
    чукундур ( преди 10 години )
    Първо, 1.4 TSI 249NM, 1.8 TSI пак 249NM.Второ, механичната трансмисия за 1,8 tsi е 5 степенна, а вчера някакъв викаше, че Мазда слагали кутии от '83 година...алоооо
  • #17
    9 rate up comment 1 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Колкото до Пасатора, то не мога да се сетя за по-пенсионерска и по-зле изглеждаща кола в този клас. Absolutno sym syglasen kolega,tova vse edno sa moi dumi. Passat e egati i bezli4nata i pensionerska kola.
  • #16
    10 rate up comment 1 rate down comment
    робърт лъдлъм ( преди 10 години )
    вечният пациент ли е това????????????????
  • #15
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    Миналата седмица ТЮВ разпространи резултати от изследване доказащи че бензиновите двигатели с директно впръскване имат значителни емисии на канцерогенни твърди частици. Тази седмица ФВ показват модел с точно такъв двигател, като го наричат "екологичен". Очевидно от ВАГ смятат клиентите са за пълни ***. И май не са много далеч от истината.
  • #14
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Четях статията за новия Крайслер и като превключих на тази, получих културен шок от дизайна на това творение.
  • #13
    18 rate up comment 3 rate down comment
    до: Стоян ( преди 10 години )
    пълни нещастници и комплексари се "изявяват" тук !Гледайки, как и какво пишеш, наистина си прав. Няма нужда, обаче да се хвалиш, защото това не е за хвалба.Колкото до Пасатора, то не мога да се сетя за по-пенсионерска и по-зле изглеждаща кола в този клас. Дори китайските предложения изглеждат по-добре. За техниката да не говорим, че там нещата са още по-зле. Най-често сменяният консуматив на Пасат е кашкаваленото окачване с алуминиеви носачи. А какви пари струва, не е истина просто...
  • #12
    21 rate up comment 3 rate down comment
    До ККК ( преди 10 години )
    Ааа, не само. Ако му избацаш 19 цола джанти, сложиш едно антикрило, затъмниш фаровете и смениш корпусите на огледалата- то ти остава само да пребоядисаш в съответният цвят колата и получаваш версия спорт...
  • #11
    17 rate up comment 13 rate down comment
    Das Auto ( преди 10 години )
    Стояне, на теб ти пожелаваме да си купиш актуалния Пасат, дори и втора употреба! А дано, ама надали...:))) яко миришеш на ***.