IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Panamera Turbo постави световен рекорд

Доработеният от Gemballa модел стана най-бързата кола с тегло над 2 тона

Porsche Panamera Turbo постави световен рекорд

Porsche Panamera Turbo, доработен от ателието за тунинг Gemballa, стана най-бързият автомобил на света с тегло над 2 тона. Автомобилът, чиято маса е 2045 кг. успя да развие скорост от 338.8 км/ч на италианската овална писта "Нардо".
Porsche Panamera Turbo постави световен рекорд
Panamera разчита на спортен пакет GTP 700, който бе представен от ателието Gemballa преди няколко седмици на тунинг-шоуто в германския град Есен. Инженерите са доработили 8-цилиндровия, 4.8-литров туинт-турбо двигател, като са увеличи мощността му до 700 к.с.

От 0 до 100 км/ч тази машина ускорява за 3.3 секунди, което е почти със секунда по-бързо от стандартната Panamera. До 200 км/ч хечбекът достига за 9.6 секунди, а границата от 300 км/ч се преминава за 26.5 секунди.

От тунинг-ателието уточняват, че зад волана по време на поставянето на рекорда е бил шефът на компанията Gemballa Андреас Шварц. Рекордът е поставен с автомобил на клиент, снабден с 22-цолови джанти и пълен списък от опции, сред които и развлекателна система за пътниците на задните седалки.

Снимка: Gemballa

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    "Нардо" не е овал, а кръг!
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Груди, ще ти се признае за рекорд ако го направиш с немска :)
  • #5
    15 rate up comment 6 rate down comment
    до Груди ( преди 10 години )
    Ами рекорда на НЕСЪЩЕСТВУВАЩ МАСОВ АВТОМОБИЛ от 2015г.,с нестандартна спирачна система,по-голям от разрешенито за легално ползване спойлер за притискане,различно от разрешеното легално окачване по-добър ли е?Защото стоковият модел на GT-R-a било във вариант 2013 или 2014 НЕ МОЖЕ И ДА СЕ ДОБЛИЖИ ДО ПОСТИЖЕНИЯТА на някакъв масов модел,който всъщност не само го няма,но и едва ли ще го има в подобно изпълнение.И тогава,мисля аз,тиквите растат на друго място,Груди.А ето ти друг рекорд 6.57мин.Кеф!
  • #4
    24 rate up comment 8 rate down comment
    София-град ( преди 10 години )
    Груди, мозъка ти е колкото грудка!
  • #3
    6 rate up comment 15 rate down comment
    VAYK ( преди 10 години )
    Абе това защо тежи над 2 т. ???
  • #2
    26 rate up comment 23 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Поредната новина за немски VAG рекорд, който съществува само в болните им, германски PR тикви! Аз колко рекорди съм поставил така!! Ехеее! Ето оня ден с мойта раздрънкана маздичка например поставих рекорд за най-дълго спускане по баир на 3та, с 1 отворен прозорец точно на 15,435 сантиметра, докато в същото време ми е изгоряла крушката в жабката и радиото е пуснато на сила 11! Тва никой друг не го е правил никога на земята с тоя модел кола! Рекорд!
  • #1
    13 rate up comment 11 rate down comment
    ПФФФФ ( преди 10 години )
    сега от ГАЗ да вземат гамбала да им направят най бърз камион със ремарке до 5 тона