IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора... и лосовете

Машината ще разполага и с първата система за безпилотно паркиране

Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора... и лосовете

Новото поколение на модела Volvo XC90 ще зарадва бъдещите клиенти с впечатляващ избор от спомагателни електронни технологии, похвалиха се от компанията. Сред тях са система за откриване на пешеходци и големи животни, както и първата в света безпилотна система за паркиране, при която дори не е нужно шофьорът да бъде в автомобила.
Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора...и лосовете
Бъдещата генерация Volvo XC90 ще стане първия модел на шведския производител, създаден на новата платформа SPA. Благодарение на нея всъдеходът ще бъде по-лек, по-умен и по-безопасен от своя предшественик. В конструкцията на машината ще бъдат използвани високоякостна стомана и алуминий, което освен че ще намали теглото, ще направи колата по-здрава.
Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора...и лосовете
Моделът ще получи напълно нов комплекс от електроника, който ще разполага с най-съвременните разработки в областта на обработката на данни. Във Volvo ще използват най-модерните сензори и камери, а също така ще снабдят XC90 с „мозък”, който да анализира постъпващата информация. И съответно да направи кросовъра по-умен.
Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора...и лосовете
Както стана ясно, Volvo XC90 ще разчита на система за откриване на пешеходци и големи животни в тъмнината, като колата не само ще предупреждава водача си за тях, но и сама ще предприема спиране, ако това се налага. Всъдеходът ще има адаптивен круз-контрол, който ще бъде свързан с кормилното управление. Така машината не само ще може да поддържа дистанция зад автомобила пред нея, но и при нужда ще може да го заобикаля.
Новото Volvo XC90 ще пази нервите на шофьора...и лосовете
Новото поколение на Volvo XC90 ще бъде показано от създателите му на някое от големите изложения през 2014 г.

Снимки: Volvo

Тагове: volvo xc90
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    аз ( преди 10 години )
    до М,кога Волво са били премиум марка автомобили???Никога не са имали слава на такива. Това, че в зората на '90-те да караш голяма и удобна кола беше премиум за комшулъка, но на световно ниво Волво са синоним на надежност и винаги са били позиционирани към средната класа общество. По-скоро Сааб са с една идея повече премиум от Волво.
  • #5
    1 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Че то всичките тея екстри си ги има и в сегашния модел, правих му тест драйв преди година. Ама кросоувъра беше мноооого грозен отвън и с доста остарял интериор. Плюс това се чудеше на коя скорост да включи автомата - ха нагоре ха надолу.
  • #4
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 10 години )
    Как ще им липсва? Точно интериорите са много качествени и изпипани. Нещо конкретно ли имаш предвид?
  • #3
    4 rate up comment 5 rate down comment
    M ( преди 10 години )
    Новите модели на Волво от последните 3-4 години безспорно са добри,но им липсва усещането за премиум марка вътре. Надявам се новият модел на XC90 да е наистина една премиум генерация!
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    titi ( преди 10 години )
    hm stranno ,
  • #1
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Селянин ( преди 10 години )
    У мойто село няма лосове. И кравите вече са кът. Ша може ли без тази екстра? Иначе нема да я купа.