IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Skoda Superb остава без V6 двигател

Моделът на чехите ще бъде построен на платформата на Volkswagen Golf

Новата Skoda Superb остава без V6 двигател

Флагманът в настоящата гама на Skoda - моделът Superb, ще преживее втората си смяна на поколенията през 2015 г., съобщава изданието AutoExpress. Основната новост при следващата генерация на модела ще бъде отсъствието на 6-цилиндрови мотори.
Новата Skoda Superb остава без V6 двигатели
Линията силови агрегати ще бъде изцяло от 4-цилиндрови бензинови и дизелови мотори. Това означава, че досегашната топ-версия на Superb ще се лиши от V-образния си двигател с обем 3.6 литра и мощност 260 к.с.

Моделът ще се предлага както само с предно предаване, така и със задвижване на четирите колела. Третото поколение на Skoda Superb ще бъде на същата платформа, на която са построени Volkswagen Golf VII и Skoda Octavia III. Благодарение на нея машината ще бъде по-голяма и по-лека от своя предшественик.

Освен новата версия на флагмана си чешката компания планира през следващите 3 години да пусне третото поколение на Fabia и два нови кросовъра, един от които ще замени Skoda Yeti. Целта на Skoda е през 2018 г. да продава 1.5 млн. нови коли годишно, след като през миналата реализира на пазарите 930 000 бройки.

Снимка: Skoda

Тагове: skoda superb
0 от 500