IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият шеф на BMW ще работи за Mercedes

Концернът Daimler търси да назначи още опитни мениджъри

Бившият шеф на BMW ще работи за Mercedes

Бившият изпълнителен директор на BMW Бернд Пишетсридер започва работа в един от големите конкуренти на баварците – компанията Mercedes-Benz. Привличането на внука на легендата Алекс Исигонис – създател на автомобилите Mini, е част от новата стратегия на концерна Daimler за набиране на опитни управленски кадри.
Бившият шеф на BMW ще работи за Mercedes
Снимка: Ройтерс

Бернд Пишетсридер е изпълнителен директор на BMW през периода 1993-1999 г., като престоят му на поста ще се започни най-вече с активната работа върху създаването на съвременните модели на MINI. Именно по негово време баварците купуват английския производител, като той поверява създаването на новите автомобили на марката на британски конструктори.

След напускането на BMW Бернд започва работа във Volkswagen Group, като ръководи испанското подразделение на концерна – компанията Seat. Той влиза в Съвета на директорите на германската компания, като през 2002 г. става неин председател на мястото на Фердинанд Пиех. През 2006 г. влиза в конфликт с Пиех и напуска, като неговото място е заето от сегашния шеф на VW Мартин Винтеркорн.

От Daimler обявиха, че Пишетсридер ще влезе в Надзорния съвет на концерна. Според информация на Automotive News съвсем скоро немският концерн ще привлече още мениджъри с голям опит в автомобилната индустрия.

Тагове: daimler vag
0 от 500
  • #1
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Таман щях да пиша "Много лошо!", но като видях какво си писал и се замислих... Т.е. не е голяма загуба, така като гледам :)