IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първата Toyota с двигател BMW

Моделът Verso с 1.6-литров дизелов двигател се качва на поточните линии след месец

Първата Toyota с двигател BMW

Първият модел на Toyota с двигател BMW ще започне да се произвежда след месец, съобщават от централата на японската компания. Това е миниванът Verso, който получава 1.6-литров дизелов двигател, конструиран от германския премиум производител.
Първата Toyota с двигател BMW
Toyota Verso. Снимка: Toyota

Точно преди две години - през декември 2011 година, BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) подписаха договор за сътрудничество. Една от клаузите в споразумението предвиждаше снабдяването на японската марка с 1.6- и 2.0-литрови дизелови двигатели BMW. А първият модел на Toyota с такъв агрегат е Verso.

Миниванът Verso получава 1.6-литров дизелов двигател с мощност 110 к.с. и максимален въртящ момент 270 Нм. Агрегатът покрива стандарта Евро 5, отделя в атмосферата 119 гр/км вредни СО2 емисии и е познат от моделите BMW 1-Series и старото поколение MINI. Този двигател се произвежда във фабриката на BMW в Австрия.

Оборудваната с двигател на BMW Toyota Verso ще започне да се произвежда след около месец в завода на марката в Турция. Цените и спецификациите на модела ще бъдат разкрити по-късно.

Припомняме, че BMW Group и Toyota Motor Corporation (TMC) задълбочиха съвместното си сътрудничество, подписвайки допълнителни споразумения, насочени към дългосрочно сътрудничество за съвместно разработване на система за горивни клетки, развитие на архитектура и компоненти за спортен автомобил, изследвания и разработки за леки технологии. Предвижда се и сътрудничество в областта на изследванията за въздушно-литиеви батерии.

Тагове: toyota verso
0 от 500