IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска два концептуални модела в серия

Sport quattro и Nanuk ще бъдат новите флагмани на марката

Audi пуска два концептуални модела в серия

Компанията Audi разглежда възможността за създаване на два напълно нови спортни автомобила, които да заемат най-високите места в моделната гама на марката. В тяхната основа ще бъдат прототипите Sport quattro и Nanuk, които бяха показани на автосалона във Франкфурт миналата есен, съобщи шефът на британското подразделение на Audi - Андре Консбрак, пред Autocar.
Audi пуска два концептуални модела в серия
„Всички концептуални модели, които показваме, могат да станат серийни – обясни Консбрак. – Смятам, че съвсем скоро ще дойде времето, в което ще можем да предложим на клиентите си тези иновативни автомобили. Те ще бъдат нишови и ще струват скъпо, но ще вдигнат имиджа на марката ни. Колкото и да са популярни автомобили като А3, ние не можем да произвеждаме само тях. За поддържане на висок имидж трябват специални проекти и Sport quattro и Nanuk ще ни помогнат в тази посока.”

Прототипът Nanuk quattro (на първата снимка) разчита на 5.0-литров дизелов V10 двигател с мощност 544 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч концептът ускорява за 3.7 секунди, а максималната му скорост достига 305 км/час.
Audi пуска два концептуални модела в серия
Купето Sport quattro (на втората снимка) от своя страна, разполага с хибриден агрегат, предлагащ обща мощност от 700 к.с. Максималният въртящ момент при този автомобил е 800 Нм, а динамиката му е идентична на Nanuk quattro.

Консбрак допълни, че приоритет пред Audi си остава пускането на нови кросовъри и създаването на всъдеходни модификации на текущите версии. Той каза още, че засега в компанията са на мнение, че не е наложително пускането на нов компактен автомобил, тъй като А1 се радва на огромен интерес от страна на клиентите.

Снимки: Audi
 

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 12 rate down comment
    До NEW ( преди 10 години )
    *** се прегледай. Каква прилика видя? Това си е пораздуто А5 на чийто база е и целия спорт куатро. Това че Шевролет са заимствали нещо от дизайна на А5 не виждам как може да го преписваш като кражба на Ауди. То бива, бива празноглави хора ама чак толкова да се напъвагт да го доказват не бях срещал. Съвет! Преди да показваш слеби познания за коли отвори моделите на Ауди разгледай в случая модела А5, вместо да търсиш под вола теле.
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Nеv ( преди 10 години )
    A little bit more...:)http://***.google.com/imgres?start=168&client=safari&sa=X&rls=en&biw=1280&bih=738&tbm=isch&tbnid=5fCTPXGlOiY8TM:&imgrefurl=http://wallpoper.com/wallpaper/american-vehicles-408648&docid=EUtJiL2Nlqly5M&imgurl=http://wallpoper.com/images/00/40/86/48/american-vehicles_00408648.jpg&w=2048&h=1536&ei=XUKcUrHHObH40gX5zYBQ&zoom=1&ved=1t:3588,r:74,s:100,i:226&iact=rc&page=10&tbnh=179&tbnw=225&ndsp=20&tx=106&ty=90
  • #5
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Nev ( преди 10 години )
    !!! Кои са тези американски и италиански масъл карове от които копирали? Ето ти американските, забележи линията и извивките! Трябва да нямаш абсолютно никакъв вкус, за да не видиш приликите! И задачка за теб е, да намериш италианските, от които Ауди така безпомощно са взаиматвали!
  • #4
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прав е долния коментар! Ауди просто не могат, вземере за пример джиповете им, няма втора такава безвкусица и липса на пропорции плюс скъпотия. Не случайно ги купуват само комплексари с пари, пък и такива без пари, просто някак си се докопали до q7 на лизинг в името на гъзарията, и после мънкат, че им е скъпо 750 лева смяна на маслото.Вижте втората снимка, надписа quatro, тия определено имат някой *** за дизайнер!
  • #3
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    !!! Кои са тези американски и италиански масъл карове от които копирали? Да не гледаш някакви други снимки? Дизайна и на двете коли е много добър, само на Nanuk тия фарчета идват прекалено натруфено, интересна е идеята да направят предните фарове да светят във формата на емблемата на Ауди, но идват прекалено натрупано. По-добре да монтират фарове като на спорт куатро, които изглеждат много добре.
  • #2
    13 rate up comment 14 rate down comment
    Nev ( преди 10 години )
    Идеята на Ауди за създаването на такива спортни автомобили е добра, но тия от снимките по-добре да си останат само на снимки! Толкова копи/пайсте от различни американски масъл карс и италиански икони има, че това което се е получило и китайците не могат да го пооткраднат! Срам, отново Ауди показват, че от към дизайн клонят към нула, или четири нули, и само с едни фарчета отново искат да блеснат! И спортна кола от такъв ранг с дизелов двигател?!? Seriously!!!???
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Василев ( преди 10 години )
    А1 да не би да е лимозина бе ***?!!