IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска два концептуални модела в серия

Sport quattro и Nanuk ще бъдат новите флагмани на марката

Audi пуска два концептуални модела в серия

Компанията Audi разглежда възможността за създаване на два напълно нови спортни автомобила, които да заемат най-високите места в моделната гама на марката. В тяхната основа ще бъдат прототипите Sport quattro и Nanuk, които бяха показани на автосалона във Франкфурт миналата есен, съобщи шефът на британското подразделение на Audi - Андре Консбрак, пред Autocar.
Audi пуска два концептуални модела в серия
„Всички концептуални модели, които показваме, могат да станат серийни – обясни Консбрак. – Смятам, че съвсем скоро ще дойде времето, в което ще можем да предложим на клиентите си тези иновативни автомобили. Те ще бъдат нишови и ще струват скъпо, но ще вдигнат имиджа на марката ни. Колкото и да са популярни автомобили като А3, ние не можем да произвеждаме само тях. За поддържане на висок имидж трябват специални проекти и Sport quattro и Nanuk ще ни помогнат в тази посока.”

Прототипът Nanuk quattro (на първата снимка) разчита на 5.0-литров дизелов V10 двигател с мощност 544 к.с. и 1000 Нм въртящ момент. От 0 до 100 км/ч концептът ускорява за 3.7 секунди, а максималната му скорост достига 305 км/час.
Audi пуска два концептуални модела в серия
Купето Sport quattro (на втората снимка) от своя страна, разполага с хибриден агрегат, предлагащ обща мощност от 700 к.с. Максималният въртящ момент при този автомобил е 800 Нм, а динамиката му е идентична на Nanuk quattro.

Консбрак допълни, че приоритет пред Audi си остава пускането на нови кросовъри и създаването на всъдеходни модификации на текущите версии. Той каза още, че засега в компанията са на мнение, че не е наложително пускането на нов компактен автомобил, тъй като А1 се радва на огромен интерес от страна на клиентите.

Снимки: Audi
 

0 от 500
  • #17
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Не знам кое е безлично при ФВ и какво развалят. Само знам че в световния кар дизайн през годините има доста модели на Ауди, естествено няма нито един на Тойота в нито една година откакто съществува. Световен автомобил на годината много, много награди за моделите на ФВ и Ауди. А за 2013г. световен автомобил отново стана Volkswagen с модела Golf VII за 2012г. бе ФВ ЪП. Golf VII стана и автомобил на Европа както и Автомобил на Япония. Порше пък печелят за спортен автомобил за 2013г.А Тойота нищо.
  • #16
    11 rate up comment 8 rate down comment
    до NEW ( преди 10 години )
    Дошо не съм казал че Камаро са крали. А че Ауди спорт куатро си е типично Ауди А5. Това че на теб ти се вижда че Ауди А5 и Ауди спорт куатро са крали от Шевролет Камаро така ме разсмя, че за това ти написах, че по-вероятно е Шевролет да са заимствали от Ауди, най-малкото защото модела А5 е представен 4 години преди модела Камаро. Сега светна ли ти единствената гънка или още ще мигаш на парцали и ще заекваш. Има училища и за умствено изостанали, *** изкарай един 4-ти клас да развиеш малко гънката
  • #15
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 10 години )
    Какво може да се очаква от Лалуди с емблема двоен нужник? Фирма склонна да открадне двойната решетка на бюджетен компакт като Тойота Ярис Т-Спорт и да я пусне на цялата си гама, включително А8 може ли да ви изненада с копиралне на масъл-кари? По-големи плагиати от Лалуди има ли?
  • #14
    10 rate up comment 7 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    От януари до септември компанията е продала 1.31 млн. автомобила.........МЪКА , МЪКА ТА НЕМА КОЙ ДА ВИДИ...
  • #13
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Nanuk е разработка на Италдизайн и е нещо средно между спортен автомобил с централно разположен двигател и СУВ. Дизайнът е вдъхновен от парглок културата и наистина е странен но и интересен. Ако го пуснат в някаква серия, няма да има аналог.
  • #12
    9 rate up comment 11 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Ужас каква грозотия....как да не си купиш Тойда..ха ха ха ха
  • #11
    13 rate up comment 11 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Грозотия. Факт!
  • #10
    8 rate up comment 14 rate down comment
    До до NEW ( преди 10 години )
    Това че Шевролет са заимствали нещо от дизайна на А5 не виждам как може да го преписваш като кражба на Ауди. Tи нормален ли си? Да кажеш, че едни от най-големите американ масъл карс като Камаро и Мустан, класика в жанра от десетки години са взаимствали от Алуди А5, излязло преди няколко години!?!Ти трябва или да си на заплата в рекламния отдел на Ауди, или тази сутрин да си пропуснал да изпиеш някое от много хапчета...
  • #9
    15 rate up comment 11 rate down comment
    Das Auto ( преди 10 години )
    Перфектни както винаги! Красиви както винаги! И quatrro както винаги!А, и разбира се коментари на празноглавци,както винаги!
  • #8
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ще? Ще? Мдам...