IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германската полиция получи шведски хибриди

Униформените вече разполагат с дизел-електрическия Volvo V60 Plug-in Hybrid

Германската полиция получи шведски хибриди

Германската полиция получи шведски хибриди
Германия е една от малкото страни в света, където шофьорите могат да карат с каквато скорост поискат. Именно затова в състава на местната пътна полиция присъстват редица спортни автомобили. Най-новите й патрулни коли обаче не могат да се нарекат бързи. Но за сметка на това са изключително икономични.

Става дума за първия в света дизел-електрически хибрид, чиито батерии могат да се зареждат в електрическата мрежа - Volvo V60 Plug-in Hybrid. Шведските патрулни коли на германската полиция няма да бъдат използвани за бесни преследвания. Тяхна територия ще бъдат централните части на големите градове.
Германската полиция получи шведски хибриди
Автомобилите имат напълно стандартно задвижване, като са оборудвани само със задължителните за полицейски автомобил джаджи - сирени, радиостанции, камери и т.н.

Агрегатът на V60 Plug-in Hybrid съчетава 2.4-литров дизелов двигател с мощност 215 к.с. и въртящ момент от 440 Нм, който задвижва предните колела, и електромотор с мощност 70 к.с. и 200 Нм, отговарящ за задните. Общата мощност на хибрида е 285 к.с. при въртящ момент от 640 Нм.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6.2 секунди, а само на електричество могат да бъдат изминати до 50 км. Зареждането на батериите отнема между 3.5 и 4.5 часа. А разходът на гориво е едва 1.8 л/100 км. при вредни емисии на СО2 от 48 гр/км.

Цената на Volvo V60 Plug-in Hybrid в Европа е 59 000 евро.
Германската полиция получи шведски хибриди
Снимки и информация: Volvo

Тагове: volvo v60 plug-in hybrid
0 от 500
  • #6
    18 rate up comment 4 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Дори германците не си купуват техните хибриди за полицията защото си знаят стоката.
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    и ако кажете че не е така ,то първата снимка явно е случаина.вид отпред,отзад под надпис волво.въх.
  • #4
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Germany ( преди 10 години )
    а що бе нали си знаете-волво са подкупили полицията...вие ги пишете тия щуротии.а иначе волво вече е китаиско,колите са дадени с рекламна цел това ясно.перфектна реклама -полицията работи с наш хибрид.и никои не е подлец и т.н.просто взаимна изгода.каде е нуждата ваг или друг производител от германия да се рекламира в...германия.сигурно трябваше бмв да им даде аи8...да *** нема броики сичко е продадено...
  • #3
    20 rate up comment 17 rate down comment
    Obrut ( преди 10 години )
    Щом и немската полиция не вярва на немските автомобили - мани, мани...
  • #2
    14 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Хаха, тия сигурно не са чули новината, че Гоуфо е станал номер едно в Япония...
  • #1
    16 rate up comment 19 rate down comment
    Nev ( преди 10 години )
    Хмм, чудя се и аз, защо не са предпочели супер икономичния Ваген с моторче от Дукати, за Меркел почти без пари щяха да го дадат, има няма 100 000 евро. :)