IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Калифорния воюват срещу „стриит рейсърите”

Полицията в редица градове на щата Калифорния започна мащабна програма по борба с незаконните „стриит рейсъри”.

В Калифорния воюват срещу  „стриит рейсърите”
Нерегламентираните състезания по улиците на много градове стават все по-опасни за гражданите. Полицията предприема жестоки мерки срещу незаконните „състезатели” и техните автомобили. 



Сред наказанията са пълно унищожаване с хидравлична преса на автомобилите участвали в подобни състезания. Според органите на полицията тези мерки значително ще съкратят незаконните състезания по улиците на градовете, както и кражбите на автомобили за части, използвани от „рейсърите”. 

По данни на полицията в Калифорния, ежегодно изчезват няколко хиляди хонди. Това се дължи на факта, че това е най-популярната марка за участие в нерегламентирани улични състезания. 

Само в калифорнийския град Онтарио през последните две години са загинали при улични състезания 13 души. 

Друг начин за борба с „рейсърите” е поставянето на повече „спящи полицаи” по улиците. 

Говорител на полицията съобщи, че нерегламентираните състезания между любители са намалели рязко след предприетите мерки, но усилията за пълното им ликвидиране ще продължат, включително с пневматичната преса за унищожаване на колите.  
0 от 500