IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler възприема технологии намаляващи разхода на гориво

Chrysler обяви, че ще предприеме сериозни стъпки за намаляване на консумацията на гориво в своите модели, като приложи редица нови технологии.

Chrysler възприема технологии намаляващи разхода на гориво
Главната новина тук е разработката на нова серия от V6 двигатели, които ще бъдат с технология позволяваща им да изключват някои от цилиндрите при съответна ситуация на пътя. 

По време на движение по магистрала например, когато автомобилът е набрал скорост и само я поддържа, двигателят може да изключи три от цилиндрите си и да функционира само с другите три. Според производителите тази технология може да подобри ефективността и да намали потреблението на гориво с 6 до 8%. 


Друга новост в Chrysler е въвеждането на хибридни версии на повече модели, както и въвеждането на ново поколение „чисти” дизелови двигатели. Нови хибридни версии скоро ще могат да бъдат видени при Chrysler Aspen и Dodge Durango. Според производителите при тях ще се постигне икономия на гориво до 40% при движение в градски условия. 

Chrysler разработва и четирицилиндрови бензинови двигатели от ново поколение, които ще бъдат предназначени за Северна Америка. 

В пълен ход е и разработката на нова скоростна кутия, която води до икономии на гориво и ще бъде монтирана в серийни модели на Chrysler след 2010 г. От фирмата съобщиха също, че разработват и технология на хибридни двигатели, които изцяло ще спират при трафик или червен светофар и автоматично ще стартират при подаване на газ.
0 от 500