IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda тръгва и в друга посока

Японците създадоха роудстър с 660-кубиков двигател

Honda тръгва и в друга посока

Компанията Honda планира разширяване на моделната си гама не само чрез кросовъри и хибриди. На изложението в Токио японците показаха прототип на бъдещ роудстър под името S660, който първоначално ще се продава само на местния пазар.
Honda тръгва и в друга посока
С размерите си моделът попада в японския клас на субкомпактните машини – така наречените „кей-кар”, чиято дължина не превишава 3.4 метра. Honda S660 разполага със свалящ се покрив и 3-цилиндров бензинов мотор с обем 660 куб. см.
Honda тръгва и в друга посока
Благодарение на турбината в двигателя мощността му е 64 к.с., които са по-скоро достатъчни за автомобил с тегло под 1 тон. Моторът е съчетан с вариаторна скоростна кутия, която разполага със 7 фиксирани степени в няколко режима на работа.
Honda тръгва и в друга посока
Очаква се серийната версия на Honda S660 да се появи на пазара през 2015 г. На по-късен етап моделът ще се предлага и в други държави, освен Япония, като ще получи 1.0-литров турбо-мотор с мощност от около 100 к.с.

Снимки: Honda
 

Тагове: honda s660
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И някой беше разправял ,че Японците правили и мислели най-новите технологии ,да да а *** не е изобщо прав като гледам и чета ,за това недоразумение
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 10 години )
    Вие въобще, ама грам не сте в час! Тази кола има една единствена цел - да е малък кабриолет за града и да си правиш кефа с нея!!! Колата трябва да е много красива, каквато е, да е кабриолет, каквато е и най-вече да ни предвижва с 50 км/ч в градските условия. Я ми кажете сега как един Трабант от 20 конски сили може да вдигне 110 км/ч, а Хонда с 60 конски сили няма да вдигне 150, които ще са предостатъчни?Колата е супер, ще гори малко и ще е просто за кеф! Супер си е!
  • #12
    6 rate up comment 0 rate down comment
    restless ( преди 10 години )
    В Япония кей-кар колите ползват облекчения - данъци, паркирането е голям проблем защото доста паркинги са оразмерени точно за коли под 3.5В Европа и останалия свят ще се предлага с новите турбо двигатели 1.0 и 1.5, съответно 120 и 200ксКупе тежащо около 800кг, ще е резачка дори с малкия двигател
  • #11
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Виж му вида, динамиката на линиите, широките нископрофилни гуми, виж му седалките, волана и кокпита, като цяло. Като маратонка за тичане е дизайна. Ей по това реших, че е спортен. Ама си прав, няма как да го напишат с тия 60 коня, щото ще е подигравка, то едва ще ги търкаля тия гуми.
  • #10
    14 rate up comment 2 rate down comment
    !???!?! ( преди 10 години )
    до последния "анонимен"Защо реши , че е "спортен" , като пише само "роудстър"!??!? Идеално автомобилче да си го караш из града!
  • #9
    5 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Спортен роудстър с баснословните 64 к.с. Honda like no other.
  • #8
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо до Speedart ( преди 10 години )
    Да затова миналата година беше най-успешната в историята им, понеже не могат да продават
  • #7
    17 rate up comment 3 rate down comment
    nikito_blend ( преди 10 години )
    Готин мъник, а и продажбите на марката в са доста добри. Правят страхотни автомобили.
  • #6
    4 rate up comment 18 rate down comment
    speedart ( преди 10 години )
    Дошо ( преди 1 час )HONDA не ги мислете.ТЕ МОГАТ ВСИЧКО...........освен да продават
  • #5
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Дошо ( преди 10 години )
    HONDA не ги мислете.ТЕ МОГАТ ВСИЧКО.