IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota с рекордни печалби за последните 6 години

Най-големият производител очаква да завърши годината с резултат от над 23 млрд.

Toyota с рекордни печалби за последните 6 години

Печалбата на най-големия автомобилен производител в света - Toyota Motor Corporation, за периода април-септември 2013 г. е 1.2 трилиона йени или 12.7 млрд. долара, съобщават медиите в Япония. Това е с 1.8 пъти повече от аналогичния период за миналата година.

Toyota с рекордни печалби за последните 6 години

Този резултат е накарал ръководството на концерна да повиши прогнозите си за финасовите резултати за цялата година. По оценки на икономически анализатори, резултатът за 12-те месеца ще бъде около 23.3 млрд. долара.

Печалба от над 20 млрд. долара Toyota Motor Corporation не е записвала през последните 6 години. Това означава, че концернът ще се върне на показателите, достигнати преди началото на световната финансова криза през 2008 г.

Експертите отчитат, че ръстът на доходите на най-големия производител в света е постигнат благодарение на падането на курса на йената спрямо западните валути. По този начин се увеличават доходите на Toyota от операции зад граница. Важна роля за резултатите играят и мерките, взети от концерна за снижаване на производствените разходи.

Съобщенията за крупният ръст на печалба доведоха и до сериозно покачване на акциите на автомобилния производител на Токийската фондова борса.

Тагове: toyota motor corporation
0 от 500
  • #8
    6 rate up comment 9 rate down comment
    бъчваря ( преди 10 години )
    Е те "анализаторите" ти казаха, защото печалбата е най-голяма - заради глокса на йената. Сега си направи сметка и колко ти спечели с ниския глокс на долара спрямо еврото през последните няколко месеца и колко бе загубил преди това заради високия му КУРс. Сети се и как цената на гориавата скочиха въпреки понижаването цената на нефта и си отговори, защо Тойота са с максимална печалба. Ама кой ли да му мисли.
  • #7
    27 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Е няма начин да не са с най-голяма печалба.Грижата за клиента е на първо място и хората ги купуват.Освен това са и най-ефективните.С около 2 пъти и половина по-малко работници произвеждат повече.Качеството на продуктите им е на върховно ниво.Просто Тойота е номер едно., колкото и да не им се иска на някой.
  • #6
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Само да попитам, ( преди 10 години )
    кой е номер едно?
  • #5
    23 rate up comment 6 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    до груди - Е айде моля да не ми пишеш от името. Който ми е чел повече от 2 поста знае, че харесвам японското качество, цени и надеждност и ненавиждам немската наглост, алчност и лицемерие. Ама кво ти говоря - ти си същия, да ползваш чужди имена :)
  • #4
    23 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе като им гледаш цените на тия тойоти не са за много бедни
  • #3
    12 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те не са будали, просто са бедни хората...
  • #2
    15 rate up comment 23 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Явно мнооогоо будали има да ги купуват тез навеси
  • #1
    10 rate up comment 14 rate down comment
    Old School ( преди 10 години )
    мерките, взети от концерна за снижаване на производствените разходи = R E C A L L !!!