IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota с рекордни печалби за последните 6 години

Най-големият производител очаква да завърши годината с резултат от над 23 млрд.

Toyota с рекордни печалби за последните 6 години

Печалбата на най-големия автомобилен производител в света - Toyota Motor Corporation, за периода април-септември 2013 г. е 1.2 трилиона йени или 12.7 млрд. долара, съобщават медиите в Япония. Това е с 1.8 пъти повече от аналогичния период за миналата година.

Toyota с рекордни печалби за последните 6 години

Този резултат е накарал ръководството на концерна да повиши прогнозите си за финасовите резултати за цялата година. По оценки на икономически анализатори, резултатът за 12-те месеца ще бъде около 23.3 млрд. долара.

Печалба от над 20 млрд. долара Toyota Motor Corporation не е записвала през последните 6 години. Това означава, че концернът ще се върне на показателите, достигнати преди началото на световната финансова криза през 2008 г.

Експертите отчитат, че ръстът на доходите на най-големия производител в света е постигнат благодарение на падането на курса на йената спрямо западните валути. По този начин се увеличават доходите на Toyota от операции зад граница. Важна роля за резултатите играят и мерките, взети от концерна за снижаване на производствените разходи.

Съобщенията за крупният ръст на печалба доведоха и до сериозно покачване на акциите на автомобилния производител на Токийската фондова борса.

Тагове: toyota motor corporation
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Into the ( преди 10 години )
    Паднала не паднала йената щом са най-скъпият автомобилен бранд толкова време вече има защо явно. Да не разказвам как в Либия има по 60 Land Cru Тойоти готови за извънредни ситуаций и на учението като взеха да излизат през 3 врати 60 бройки и неможеш да снимаш от пясък. Стига спорове, има фенове и купувачи за вс марки. Нека те си ги мерят радвайте се на продукта и кво толкова. Бесните спорове тук :D
  • #17
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Кейко Мацуи ( преди 10 години )
    Тойота си е Тойота!
  • #16
    7 rate up comment 10 rate down comment
    На Дошо баба му ( преди 10 години )
    Доше, мозъкът ти се е превърнал в оризова попара, бабе... Къде пак ми излагаш голите си кухи разсъждения... Ти автомобили си виждал само в статиите тука... Не става така, явно многото сервизни акции са задълбочили комплексите ти, бабиното...
  • #15
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе дефектни дефектни - ама по трудните терени един ФВ няма, само тойоти, чат пат некой патрол. Но нормално де, ФВ продават асфалт, там нема какво да дефектира, само може да се размирише кофти, ама се свиква ..
  • #14
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Чичето ( преди 10 години )
    23 милиарда! А ВАГонетките колко пропагандни дитирамби изредиха миналата година когато имаха 9 ... Джудженца са просто, още много има да папкат и да се учат.
  • #13
    4 rate up comment 13 rate down comment
    ИСТИНАТА ( преди 10 години )
    Ясно, поне ще имат финансова възможност да продължават с довършването на трошките в следпродажбената възраст
  • #12
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Вие си псувайте колко гадни, колко акции, калко не знам какво... пък нека правят пари. Къде е РРЕ с акциите? Купи и от тия,бе. Ще си купиш още една тата.
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до: бъчваря ( преди 10 години )
    А прочете ли това: Важна роля за резултатите играят и мерките, взети от концерна за снижаване на производствените разходи.Той чукчата е писател,а не читател.Нали така бъчво!
  • #10
    10 rate up comment 2 rate down comment
    до: бъчваря ( преди 10 години )
    Бъчвата на раменете ти май е съвсем празна,щом дори и заглавието не си успял да прочетеш,а за мислене и дума да не става при теб щом дори едни фарове не можеш да запомниш от къде се пускат!Специално за теб ще го цитирам заглавието:Toyota с рекордни печалби за последните 6 годиниЯ погледни за тези 6 г. дали все е падала йената!Това е за последната година,а не за целият период.
  • #9
    4 rate up comment 10 rate down comment
    така е,защото ( преди 10 години )
    ги доправят 1-2 год. след продажбите:"2013, 2014 Toyota Tacoma Pickups Recalled Over Engine Valve Springs"Само септември изтеглиха около 1 млн. талиги за ремонт.