IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab спира от производство 9-7Х

Saab спира производството на модела 9-7X през следващата година, само три години след пускането му в серийно производство.

Saab спира от производство 9-7Х
Това се дължи на липса на интерес от страна на купувачите и слаби резултати от продажбите. 


Saab 9-7X се проидвежда на същата платформа, на която се монтира и Chevrolet TrailBlazer. Производството става в САЩ, в завода на GM в щата Охайо. Chevrolet TrailBlazer също ще бъде спрян от производство скоро,   като ще бъде заместен от изцяло нов кросоувър, базиран на Saturn Outlook. 

Saab 9-7X ще бъде заместен в моделовия ред на шведската фирма от Saab 9-4X, който ще се появи през 2009 г. и ще бъде на глобалната платформа на GM Theta. 

Човек от фирмата споделя пред холандския AutoTelegraaf, че в Saab са доволни от представянето на 9-7X на пазара в Северна Америка, но на европейските пазари нещата не са добри, вероятно поради лисата на каквато и да е дизелова версия на автомобила. 

Наред с това SUV модела на Saab е продаван в Европа чрез посредници, а не пряко от фирмата. Това е така, защото този модел не е бил предвиден за продажби извън Северна Америка.
0 от 500