IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Honda NSX - с качества като Ferrari, на цената на Porsche

Главният отговорник на проекта разкри подробности за модела

Новата Honda NSX - с качества като Ferrari, на цената на Porsche

Главният отговорник на проекта по разработката на новата Honda NSX - Тед Клаус, разкри пред британското издание Autocar какви са основните задачи пред него и пред екипа му.
Новата Honda NSX - с качества като Ferrari и на цена на Porsche
"За Honda най-важното е бъдещата суперкола не да притежава впечатляващи характеристики на хартия, а да доставя истинско удоволствие от шофирането на собственика си", обясни Клаус. И допълни, че целта пред него и хората му е следваща NSX да бъде аналог на Ferrari 458, но на цената на Porsche 911. 

Сериозна роля за това ще играят хибридните технологии, на които ще разчита автомобила. Освен към Ferrari и Porsche разработчиците на модела са се прицелили към още 3 суперколи - Nissan GT-R, Audi R8 и McLaren 12C.

Смяната на поколенията при NSX продължава вече с години. Първата генерация на купето бе спряно още през 2005 г., а следваща ще се появи през 2015 г. Японците показаха няколко прототипа, като последният концептуален модел (на снимката) бе изложен в САЩ тази година. Именно той трябва максимално да се приближи до бъдещия модел.

Клаус допълни, че в Япония и Великобритания новата NSX ще се продава под марката Honda, докато на останалите - като Acura. Той не разкри технически подробности за модела, но се знае, че последният концепт разчиташе на два електромотора за задвижване на предните колела, и на 3.5-литров V6 бензинов двигател за задните. Тази технология носи името Sport Hybrid SH-AWD.

Снимка: Honda

0 от 500
  • #4
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Че тя навремето си ги биеше, беше извънземна на фона на Ферари и Порше.С по-малко конски сили ги скъсваше- клипчета в мрежата има колкото щете.Тази кола беше изпреварила технологично най-големите спортисти за времето си, а "Мотор Тренд" казват за нея "Тази кола е добра. Тази кола е по-добра от всичко останало" Подобни са мненията на Дженте мотори, Ауто мотор унд шпорт, Аутокар енд мотор и т.н.
  • #3
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Един там ( преди 10 години )
    Дошо,Тед Клаус ТИ го казва директно - искат да направят АНАЛОГ на Ферари.Замисли се защо.
  • #2
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Как може такива некадърници като вас да имат издание за Автомобили.
  • #1
    8 rate up comment 32 rate down comment
    Кирил Мъ ( преди 10 години )
    Само *** сравнява ондъ с Ферари. Да не споменавам, че със сток иконо бокс лично бих 2005 NSXТалиги големи са тея онди...