IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru и Toyota влязоха в спор за бъдещ модел

Причината за конфликта е седанът на базата на GT86

Subaru и Toyota влязоха в спор за бъдещ модел

Идеята на Toyota да пусне в производство седан на базата на спортното купе GT86 доведе до конфликт с другия участник в проекта – Subaru. Това съобщава изданието Edmunds, според което спорът между двете компании ще забави за неопределено време новия модел.
Subaru и Toyota влязоха в спор за бъдещ модел
В Северна Америка освен като Subaru BRZ (на снимката), моделът GT86 се продава и под марката Scion, която е собственост на Toyota. Ръководството на концерна смята, че подобен седан ще има голямо бъдеще на местния пазар и настоява за активизиране на разработката на автомобила, за да може той да започне да се продава през 2016 г.

Според информацията на Edmunds обаче, в Subaru категорично са против пускането на такъв модел и това поставя целия проект под голяма въпросителна. Представители на компанията смятат, че седан на базата на GT86 ще бъде прекалено „показен” и няма да отговаря на концепцията на марката.

Това не е първият случай, в който двата японски партньора влизат в спор. След като от Toyota показаха открита версия на GT86, от Subaru определиха модела като „неприятен сюрприз”, тъй като изобщо не са били уведомени за създаването му.

Вече се знае, че бъдещият седан на базата на GT86, ако все пак има такъв, ще разчита на настоящия 2.0-литров атмосферен мотор, който се слага на купето. Предвижда се и хибридна версия с мощност от 270 к.с.

Снимка: Subaru

Тагове: subaru brz toyota gt86
0 от 500
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    суби-дуби-ду ( преди 10 години )
    Пак някакви журналистически инсинуации,че уж се били скарали и подобни глупости.На някой хич не им харесва съюзът Тойота/Субару.Както у нас медийте на Пеевски манипулират,то така и медиите собственост на групировката Билд го правят.Глупавите,ограничени и без собствено мнение хора им се вързват,а останалите не.Гьобелсовите методи явно действат все още.А колкото до пущането на купе съм ЗА с две ръце.Доста интересно ще се получи,особено хибриден вариант.Пускането на роудстър е просто задължително.
  • #2
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    абе не знам, ама тойота изтеглиха 80 000 коли щото вътре е като развъдник за паяци. За какво говорим въобще
  • #1
    8 rate up comment 25 rate down comment
    RRE ( преди 10 години )
    Nai-golemite lajci,ubiici i ne6astnici sa klienti na toyotka