IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren, Porsche и Nissan в битка за рекорда на "Нюрбургринг"

Засега германците са единствените, преодолели бариерата от 7 минути

McLaren, Porsche и Nissan в битка за рекорда на

McLaren ще се опита да постави нов рекор на Северната дъга на "Нюрбургринг", пише британското издание Car. От компанията ще излязат на легендарното германско трасе отново с McLaren P1 XP2R, който при предишния си опит записа време за обиколка от 7:04 минути. Великото постижение е недостатъчно за шефа на компанията Рон Денис, който се закани, че P1 ще бъде най-бързият автомобил на "Нордшлайфе". Това означава, че времето му трябва да падне под 7-минутната бариера.
McLaren, Porsche и Nissan в битка за рекорда на
Британците са подложени на голям натиск и от конкуренцията в лицето на Porsche 918 Spyder. Германският хиперавтомобил вече изпълни поставената му задача и спи спокойно с постижение от 6:57 минути. В момента това е абсолютен рекорд за автомобил, който може да се движи по обществената пътна мрежа. Porsche заемат третото място в общото класиране, като дишат във врата на два Radical-a. Те обаче са записали бързите си обиколки с пистови гуми.

Заводският пилот на Porsche - Марк Лиеб, коментира, че колата е способна и на по-добро време, което допълнително завързва интригата.

В отбора на рекордьорите иска да влезе и бъдещият Nissan GT-R Nismo, който засега остава далеч от постиженията на McLaren P1 и Porsche 918 Spyder. Очевидци са забелязали тестов прототип на колата да записва времена от сорта на 7:28 минути. Все още обаче, нищо не е официално.

Снимка: Youtube

0 от 500