IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata пусна луксозна версия на Nano

Най-евтиният автомобил в света скоро ще се произвежда и в Румъния

Tata пусна луксозна версия на Nano

Индийският автомобилен производител Tata Motors пусна в продажба луксозен вариант на своята малолитражка Nano. Това всъщност представлява обновена версия на модификацията LX, съобщава The Wall Street Journal.
Tata пусна луксозна версия на Nano
Nano е най-евтиният сериен автомобил на планетата, но при новия си вариант разчита на доста екстри. Сред тях са хромирана лайстна между фаровете, огледало за обратно виждане от страната на пътника, тасове, две кутии с капаци за допълнителни предмети, бордови компютър, аудиосистема с 4 колони и Bluetooth.
Tata пусна луксозна версия на Nano
Любопитното е, че цените на Tata Nano варират спрямо щата и града в Индия. В Делхи например, автомобилът е оценен на $2400, а с най-високото ниво на оборудване достига до $3500. В по-бедните райони на страната обаче началната му цена е $2000, като с екстрите достига до $2700. Моделът разчита на двуцилиндров бензинов мотор с обем 624 куб. см и мощност 38 к.с.
Tata пусна луксозна версия на Nano
В същото време друго издание - Autocar-India, съобщава, че второто поколение на автомобила ще се произвежда и в Европа. За целта Tata Motors отваря завод в Клуж-Напока, Румъния, в който ще бъдат инвестирани около 1 млрд. евро. В предприятието ще работят 5000 души, като произвежданите в него машини ще бъдат насочени изцяло към Стария континент.

Снимки: Tata Motors
 

Тагове: tata nano tata motors
0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Да то пък Европа се избива да купува *** направени в изостаналата Източна Европа, от която сме част и ние. Само вижте какви допотопни автобуси Чавдар правехме - пълни ***.
  • #12
    10 rate up comment 1 rate down comment
    hawkeye ( преди 10 години )
    Броя на населението на една държава няма значение за инвеститорите, те се интересуват от геополитическо разположение, данъчни облекчения, ефективна съдебна система и ниски норми за замърсяване на околната среда. Така, че да вземем за пример Словения с население 2 млн. произвежда повече автомобили на глава от населението в сравнение със средното равнище за ЕС.90% от предприятията са малки и оперират във вискотехнологични отрасли свързани с автомобилостроенето. Тук има спор кой да пуши в ***?
  • #11
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    И на кой ще продават като местния пазар е нищожен? Румъния е 20 милиона поне, а ние 6.
  • #10
    22 rate up comment 2 rate down comment
    wasko ( преди 10 години )
    Каквото и да бръщолевите,този завод можеше да бъде построен в България.5000 раб.местаси е добра цифра.Ама,дали щяха да намерят толкова мераклии за работа?Щото нещо многоне ни се работи.
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    187 ( преди 10 години )
    това трябваше да го продават с милиони на година...сега погледнах в уикито - под 100 000 на година. аре, 'бал съм го, нема да ги мисля :).
  • #8
    11 rate up comment 4 rate down comment
    УБИЕЦЪТ НА ЪП ( преди 10 години )
    С тези си ценови характеристики УБИЕЦЪТ НА УП прехваленият немски кашон тип каска, ще докаже на германсвайнщайгер как се работа за минимална печалба без да се прави китаско мента с надпис германия
  • #7
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Ал ( преди 10 години )
    А климатик има ли?
  • #6
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Смешно е! Но е по смешно, че производител като VW има подобен модел с "екстри" като жабка и оборотомер. Горе долу на едно ниво са VW и тата явно :D
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Който иска истински лукс за малко пари си купува Киа или Хюндай. Имам Черато хечбек и е невероятна за парите си.
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Колата ще е с опция-АВТОМАТИЧНО СПИРАНЕ КАТО ВИДИ КРАВА НА ПЪТЯ Няма да работи обаче при наличието на хора Те и без това са много