IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

AWD става основен коз на AMG

90% от клиентите предпочитат спортните коли с такова задвижване

AWD става основен коз на AMG

AWD става основен коз на AMG
С най-новите си модели спортното подразделение на Mercedes-Benz - AMG, предложи опционално задвижване към четирите колела. Решението изглежда е било повече от добро, тъй като компанията регистрира небивал интерес към колите си с AWD.

"На пазарите, където предлагаме E63 AMG със задно или AWD, цели 90% от клиентите поръчват машината със задвижване към четирите колела", заяви в интервю за изданието Motoring изпълнителният директор на AMG Тобиас Моерс.

Той уточни, че в резултат на това в компанията са взели решение да се съсредоточат върху разработката на повече модели с такова задвижване - "Предаването към четирите колела става наш основен коз", заяви директорът на компанията. И уточни, че поставянето на тази система не означава компромис с динамиката или удоволствието от шофирането. AMG ще продължи да предлага задно задвижване, особено при цивилните моделите, подготвени за движение по писта.

Припомняме, че системата за задвижване на четирите колела на AMG се различава от тази, с която разполагат автомобилите на Mercedes-Benz. При спортното подразделение мощността се разпределя между задната и предната ос в съотношение 67/33, докато при цивилните версии системата 4MATIC работи в съотношение 55/45.

Споменатият по-горе E63 AMG показва ускорение от място до 100 км/час за 4.2 секунди, когато разполага със задно задвижване. А при версията си с AWD прави същото за само 3.6 сек.

Снимка: Mercedes-Benz

 

Тагове: amg 4matic awd
0 от 500
  • #9
    1 rate up comment 0 rate down comment
    фрииман ( преди 10 години )
    такива дето могат да карат като теб обикновенно от пожарната ги отварят със флексове и оксижени, за да им изкарат тленните части от купчината ламарина , която наричат кола..... предното не става за нищо , за това почват масово да го вграждат в Х1 Х3 и първа серия /за сега/ - то като има марка, която не става за нищо поне и задвижването да й отговаря на статуса...
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Morgan ( преди 10 години )
    Е36 също има ASC момчета! Който не може да кара избира предно или 4X4, интересно ми е защо доста други марки направиха по един модел със задно предаван, явно защото не стават за нищо ... хахахахаха !
  • #7
    2 rate up comment 2 rate down comment
    KKK ( преди 10 години )
    Смятай на колко години са тия 90% :D :D :D
  • #6
    8 rate up comment 4 rate down comment
    trtr ( преди 10 години )
    Абе мн е *** тоя 4х4 фенчето... Задното както и предното предаване е еднакво зле , ако не е обуто с хубави гуми!! На дедо ти жигулата е била 4х4 нали и като е валяло сняг и край 6 месеца не излиза никъде??Стегнете се малко, да не говорим, че си има тракшън котроли с опции за мокро и снежно време.Просто да ти обяснява колко е опасно задното на дъжд или сняг ,означава че е пълен лаик...Тва че постоянно разни пъпчиви пубери се осукват около мантинелите...е друг въпрос!
  • #5
    5 rate up comment 9 rate down comment
    ( преди 10 години )
    Като не сте карали бмв-та ЗАЩО КОМЕНТИРАТЕ? От е46 нагоре всичко е със стабилизиращи системи и няма никакви проблеми.ПОВТАРЯМ НЕ Е36 от Е4? нагоре !!! Излагате се с това остаряло мислене...
  • #4
    5 rate up comment 7 rate down comment
    unufri ( преди 10 години )
    И Х1 и Х3 имат опция xDrivе... поинтересувай се малко преди да пишеш...
  • #3
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Личи си колко сте карали Бмв от е 46 нагоре.Там и да искаш не можеш да го занесеш на сухо-има си система АСЦ....ама за да го знаеш трябва да си карал.
  • #2
    14 rate up comment 10 rate down comment
    *** ( преди 10 години )
    Ами дебелите глави от БМВ M са го разбрали M550d e xDrive...също бъдещите М5 и М6 модели ще имат опция xDrive...единствено М3 и М4 засега не се очаква да има опция хDrive....
  • #1
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Спас ( преди 10 години )
    Нормално. Всеки, който иска подобна кола със задно предаване несъмнено избира БМВ. Там динамиката и удоволствието винаги са били една крачка напред, та т.е. като е гарга да е рошава. Това естествено не означаваше, че Мерцедес правят лоши коли, напротив - купуваха се от такива, които искаха просто да е Мерцедес и да е АМГ!