IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Повече мощност и 4MATIC за E63 AMG

Моделът ще ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 3.5 сек.

Повече мощност и 4MATIC за E63 AMG

Обновената версия на Mercedes-Benz E63 AMG ще получи увеличена мощност и система за задвижване на четирите колела 4MATIC, пише изданието Car and Driver. Според информацията моделът ще разпределя мощността на двигателя между задната и предната ос в съотношение 67/33, което ще достави по-спортно пътно поведение. При цивилните версии системата 4MATIC работи в съотношение 55/45.
Повече мощност и 4MATIC за E63 AMG
Mercedes-Benz E-Class. Снимка: Mercedes-Benz

Шефът на AMG Ола Кялениус твърди, че версията с AWD дава осезателно по-бързи времена от настоящата модификация, която има задвижване към задните колела. Няма точни данни за динамичните характеристики на обновения E63 AMG, но според спекулациите той ще ускорява от място до 100 км/час за по-малко от 3.5 секунди.

Това ще бъде възможно и благодарение на обновеният двигател. 5.5-литровия би-турбо V8 ще доставя 550 к.с. за сметка на сегашните 525 к.с. Въртящият момент пък ще нарасне с 20 Нм до 719 Нм. Моделът с пакет Performance ще разполага с поне 30 к.с. повече от настоящата версия.

Обновената версия на Mercedes-Benz E63 AMG ще се предлага както с познатото задно задвижване, така и с 4MATIC. На определени пазари ще бъде налична само версията с 4MATIC. 

Подробна информация очаквайте в началото на месец януари, когато в Детройт ще се състои световната премиера на обновената E63 AMG. Продажбите трябва да стартират през пролетта на 2013 година. 

Тагове: amg 4matic mercedes e63 amg
0 от 500