IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска в серия автономни автомобили през 2015 г.

Част от технологиите вече се използват на модели на Lexus

Toyota пуска в серия автономни автомобили през 2015 г.

Toyota планира през 2015 г. да пусне в серийно производство автомобили, които без намесата на шофьора ще могат да променят скоростта си, да завиват, да спират и избягват препятствия на пътя. Това съобщи агенция Prime, уточнявайки, че част от технологиите на автономните машини вече се използват при модели на Lexus.
Toyota пуска в серия автономни автомобили през 2015 г.
Първата крачка в тази посока е системата за автоматично управление при движение по магистрали, където няма кръстовища и пешеходци. Тя се казва Automated Highway Driving Assist и пресмята разстоянието до движещата се отпред кола, като в зависимост от него сама променя скоростта си на движение.

На подобни пътища ще се използва и системата Lane Trace Control, която с помощта на навигацията задържа автомобила в лентата за движение. Тя ще действа дори при навлизане в завой, като сама ще определя оптималната скорост за извършване на маневрите.

Следващият етап към създаване на безпилотни машини ще бъде система за завиване и автоматично спиране в градски условия, която ще работи при скорост до 40 км/ч. Тя ще се задейства при неочаквана поява на пешеходец на пътното платно. Подобна технология вече работи при модели на Lexus.

В Toyota се надяват до 2015 г. да успеят да намалят стойността на всички тези системи до толкова, че те да могат да бъдат поставяни и на по-достъпните модели на компанията.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Тойота Фен ( преди 10 години )
    Тойота оттегля 885 000 автомобила от пазара за проблем с течове на вода от климатичните инсталации, предаде БиБиСи.Според информацията, теча може да засегне модула за контрол на въздушните възглавници.В някои случаи, въздушните възглавници биха могли да бъдат изключени или внезапно да излязат.Около 847 хиляди коли ще бъдат изтеглени от северноамериканския пазар, докато останалите ще бъдат в Европа, Азия и Близкия изток.Говорителка на Тойота заяви за БиБиСи, че е получила доклади за две м
  • #11
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до дошо ( преди 10 години )
    Преди да пишеш глупости чети линковете които са ти дали, че ставаш още по смешен. Първо ако няма нищо защо сменяха *** три години? Второ защо като няма нищо тойота признава че имапроблем с ***. И от къде разбра че повредите били само в сащ, като в линка от тойота казват че проблемите са главно в сащ и япония. Япия и тяли се управлява от фалиращите американски производители?голям смях си дошо ха хаха
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    G ( преди 10 години )
    Toyota is launching a recall campaign to address a problem that could lead to airbag deployment without a crash in 803,000 U.S.-market vehicles.Affected models include the 2012-2013 Camry, Camry Hybrid, Avalon, Avalon Hybrid and Venza. On top of the recalled U.S. cars, about 82,000 additional vehicles are being called back in 18 other countries.According to Toyota, water from the air conditioning condenser unit housing could leak onto the airbag control module and cause a short circuit.
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Надявам се, тези системи да не станат задължителен стандарт, предпочитам сам да си ръчкам ръчките и въртя волана, за да се чувствам, че съм аз. Та така и за други дейности други учени ще ни направят апарати-заместители,:)
  • #8
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Прочети министерството на транспорта на САЩ и техническата комисия какво са открили в автомобилите на Тойота!НИЩО.Не е имало никакви технически повреди или изменения.Всичко това е удар под кръста,точно в разгара на кризата,когато американските автомобилостроители са пред банкрут.Най-интересното е при Приус.Тази кола се произвежда само и единствено на едно място в Япония.Проблемите се появяват само в САЩ и никъде другаде.Трябва да си твърде глупав,за да вярваш на американските манипулации.
  • #7
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Странно как Дошо знае, че Тойота нямала проблем с *** за спирачката и газта!! Странно е защото според Тойота има проблем, даже 3 години сменят *** на над 30 милиона коли. Жалко, че Дошо не им е казал, за да не се набутват с милиарди долари за подени да дефектни части и още милиарди в извън съдебни споразумения заради дела заведени от милиони клиенти на Тойота срещу компанията. Ето, Тойота признава, че има проблем с ***:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/8883-toyota-prizna-ima-problem-sys-spirachkite-na-prius/comments/2/
  • #6
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те *** няма нужда да си ги оправят,защото проблеми няма.Официално американците го признаха.Долните леви ***,като теб обаче непременно трябва да бъдат оправяни.От надарени *** примерно,за да спите спокойно и да не бълвате глупости по цял ден.
  • #5
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Те първо да си направят *** на газта да не се самоускоряват, когато си поискат и да направят спирачките да спират. Пък после да мислят за неща които отдавна има в немските автомобили. Като видяхме колко милиона кола прибраха в сервизите, заради самоускоряване и отказ за спиране, като се сетя колко смъртни случаи имаше, заради фалшивите им ***, не знам, кой ще се довери на автономноста на калпавата тойота, това е равно на самоубийство. Още на втория метър волана ще реши да завие в дърво
  • #4
    24 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    С голяма подробност,че подобни системи не се вграждат в никой европейски автомобил.Всичките са опитни образци или са на цени,които не си заслужава да се коментират.От Тойота ще го вграждат не само в луксозните модели,а и в евтините.Усещаш ли разликата или по-подробно да ти го обясня.Те уж германците и хибрида са измислили,а един хибрид нямат,като света и японеца трябва да ги учи как се правят нещата.Те Тойота роботи изпращат в космоса,а швабето трака с дизелчето.
  • #3
    12 rate up comment 17 rate down comment
    :) ( преди 10 години )
    С малката подробност, че подобни системи се вграждат с години в европейски модели, а вече и други японски производители имат добри подобни системи.