IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Land Rover пуска по-голям Evoque

Моделът ще бъде по-лек от настоящата версия

Land Rover пуска по-голям Evoque

Британският производител на всъдеходи Land Rover подготвя нова версия на своя бестселър Evoque, която ще се появи на пазарите през 2016 година. Моделът ще представлява по-голям вариант, носещ името Evoque XL / Grand Evoque, съобщава Аutocar.
Land Rover пуска по-голям Evoque
Range Rover Evoque. Снимка: Land Rover

За подобен модел се заговори още преди няколко години, но тогавашната информация сочеше, че той ще бъде готов през 2015 г. Една от причините за отлагането на премиерата, е решението на производителите да конструират возилото на нова платформа.

Въпросната платформа е алуминиева и ще бъде заета от Jaguar. Тя ще достави на новия Evoque, носещ към момента кодовото име L560, не само по-големи размери, но и по-ниско тегло. А това ще се отрази благоприятно както на пътното поведение, така и на потреблението на гориво.

Бъдещият Evoque XL / Grand Evoque ще се произвежда в новото предприятие на компанията в Солихъл, заедно с бъдещите компактни модели на Jaguar, конструирани на същата платформа.

Моделът ще се позиционира между настоящите Evoque и Range Rover Sport, като ще се оборудва с бензинови и дизелови двигатели с четири цилиндъра.

Според анализаторите от Bernstein Research британската компания ще може да произвежда и съответно да продава по около 80 000 бройки от модела годишно.

Тагове: range rover evoque
0 от 500