IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi няма да прави конкурент на Mercedes-Benz S65 AMG

Няма смисъл от автомобил като RS8, убедени са в компанията

Audi няма да прави конкурент на Mercedes-Benz S65 AMG

Audi няма намерение да създава супер-седан RS8, съобщи Щефан Рейл, главен инженер на подразделението на компанията - Quattro GmbH1. Слуховете за пускането на лимузина с мощност от около 650 к.с., се въртят из медиите от доста време.
Audi няма да прави конкурент на Mercedes-Benz S65 AMG
"Автомобилът с добавка "RS" трябва да бъде по-мощен от модела "S" поне с 20-25 %, но ние не виждаме никакъв смисъл в създаването на подобна машина", категоричен бе Рейл в интервю за изданието WorldCarFans.

Проектът за пускане на серийна версия на RS8 би означавал създаване на конкурент на Mercedes-Benz S65 AMG, чиято премиера е насрочена за изложението в Лос Анджелис следващия месец. Твърди се, че S65 AMG разчита на бензинов 6.0-литров V12 двигател с мощност 630 к.с., който работи съвместно със 7-степенна трансмисия AMG SPEEDSHIFT MCT. Ускорението от 0 до 100 км/ч при седана става за 4 секунди, а максималната му скорост е ограничена до 250 км/ч.

В момента най-мощният подобен седан в гамата на Audi е S8, като той се оборудва с 4.0-литров бензинов мотор с мощност 520 к.с. Моделът има система за задвижване на четирите колела и ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.2 секунди. Максималната му скорост също е ограничена на 250 км/ч.

Снимка: Audi

0 от 500
  • #27
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ЦиЦоПиЦо ( преди 7 години )
    Но, пЪ отВъТре Си БаАаТи ПиЦаРрРууу...
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Може и по тази причина Ауди продава повече от Мерцедес а в Европа и азия е найпродаваната пре иум марка. Между другото доло някой е дал линк с тест драйв на s8 и ускорението в теста от 0-100 е 3,5сек. А не както са писали аутомедия 6,2сек. Това сигурно е ускорението на s8 от 90-те. Не виждам смисъл от rs8 при положение че s8 има динамика като на amg на s-класата
  • #25
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Pora ( преди 10 години )
    Къде сравнявате ауди с Мерцедес бе? Все едно да сравняваш каруца с нормална кола, ауди имат още по не 100-на години да произвеждат коли за да започнат да се мерят с Мерцедес и бмв....
  • #24
    4 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Каквото и да правят Ауди,Мерцедес,БМВ не могат да направят бърза кола като Nissan GTR. Иначе може да се конглокират помежду си , но на по-ниско ниво сред момиченцата които си купуват колите им. Докато мъжете с Nissan GTR ги гаврят на пътя.
  • #23
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Лъскава Шкода!! Дошо, че дори не знаеш, че Ауди е бил собственост на Мерцедес и именно Мерцедес продава Ауди на ФВ. Защото народната марка решила, че трябва да има и луксозен клас. Незнам колко Европейците харесват Мерцедес, със сигурност много повече от Лексус, но все пак в Европа Ауди е лидер по продажби, следван от БМВ и чак след това идва Мерцедес. Няма смисъл да се опитваш да си представяш какво харесват Европейците, просто виж какво купуват и ще разбереш истината.
  • #22
    9 rate up comment 6 rate down comment
    До Дошо ( преди 10 години )
    То ако се гледа обективно едва ли има смисъл и от теб. В това съм сигурен, че освен целия свят със сигурност го вярват и *** и баща ти. Сигурен съм че и ти го вярваш, вяроятно е мъка да живееш докато отвсякъде те сочат с пръст и ти се подиграват. Да дишаш пушаците на разни Аудита които те изпреварват, докато буташ трудовашката количка към пунктовете за изкупуване на желязо и хартия. Но Доше трябва да има такива като теб, за да изпъкваме останалите.
  • #21
    5 rate up comment 8 rate down comment
    A3 ( преди 10 години )
    A puk shirpotrebata Honda trqbva da se zabrani sus zakon, za da sprat da ni trowqt ochite s takiwa urungeli kato Civic I CR-V!!!!
  • #20
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    https://***.youtube.com/watch?v=oT0r6xQJU_4 0-100 3,5 sec. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ
  • #19
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Администратора пак спи, хората са му подсказали, че е объркал цифрите, но оня спи. Защо ли се хващате да пишете статии, като нямате представа за какво пишете? Дори редактора да си нямаше представа от данните на новото ЕС8 трябваше да знае, че старото от преди 9 години още с 450 к.с. ускорява до 100км.ч за 5,1 сек. и няма как новото което е с 520к.с. да постига същотото упражнение за 6,2 сек. А липсата на знания не ви оправдава, че да не си поправяте грешките, още повече когато са ви подсказали.
  • #18
    9 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    4etoh vi sme6kite i se setih...lipsva mi KLASIKA s edno predlojenie kak bi izglejdal RS8...