IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz потвърди конкурент на BMW X6

Кросовърът ще носи името GLS или MLC и ще се появи догодина

Mercedes-Benz потвърди конкурент на BMW X6

Mercedes-Benz ще пусне в производство още през следващата година кросовър в стил „купе”, който ще трябва да се конкурира с BMW X6. Това съобщава изданието Car & Driver, което се позовава на двама високопоставени служители в германската компания.
Mercedes-Benz потвърди конкурент на BMW X6
Слуховете, че производителят от Щутгарт готви съперник на баварската Х6 се появиха още през 2011 г. Очаква се бъдещият кросовър да носи името MLC (според други източници – GLC), като ще използва платформата на M-Class. Двигателите на модела ще бъдат 6- и 8-цилиндрови, като ще има и „напомпана” от AMG модификация. За нея вече се знае, че ще бъде с V8 мотор с обем 5.5 литра и мощност 525 к.с.

Предполага се, че цените на новия модел на Mercedes-Benz ще стартират от 60 000 долара, като производството му ще бъде поверено на завода в Таскалуса, щата Алабама. Компанията вече инвестира 350 млн. долара в модернизацията на предприятието.

Конкуренти на BMW X6 готвят и Audi и Volkswagen. Моделът на първата от тези две марки ще излезе през 2016 г. За Volkswagen се знае, че в момента подготвят модификация на Touareg със силно наклонена линия на покрива, като вероятно тя ще бъде готова още през 2015 г.

Неофициално изображение: Car & Driver

0 от 500