IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще компенсира 64 000 души в САЩ

Причината са проблеми с трансмисията Multitronic при модели А4 и А6

Audi ще компенсира 64 000 души в САЩ

Вече година в САЩ тече съдебен процес между германската марка Audi и собственици на нейни модели. В началото на тази седмица окръжният съд на Лос Анджелис задължи компанията да обезщети 64 000 автомобила от моделите А4 и А6, при които е регистриран проблем с безстепенната трансмисия Multitronic, съобщава Automotive News.
Audi ще компенсира 64 000 души в САЩ
Според иска, подаден още през януари миналата година, собствениците на споменатите два модела обвиняват компанията, че е знаела за проблемите със скоростната кутия, но не е счела за необходимо да съобщи това. Не се съобщава обаче за какви точно повреди става въпрос.

Дори след излизането на съдебното решение, компанията не е признала своята вина, но все пак се е съгласила да компенсира загубите на 64 000 собственици на автомобили А4 и А6, произведени през периода 2002-2006 г. Тези от тях, които са се сблъскали с проблема до 10 години от датата на производство на колата или при пробег по-малък от 160 000 км, имат право на парична компенсация.

Освен това германците ще трябва да обезщетят и тези собственици, които са били принудени да продадат своите автомобили с подобен проблем, тъй като се приема, че заради повредата цената на машините е паднала. От Audi са готови също така незабавно да ремонтират колите, които имат нужда от подобно нещо.

Според Automotive News, освен всичко германският производител ще трябва да плати и около 2.5 млн. долара съдебни разходи. От Audi отказват да коментират решението на съда, тъй като срокът за обжалване все още не е изтекъл.

Тагове: audi a4 audi a6
0 от 500